Εκ περιτροπης… ακομα τα μαθηματα στο Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Κομοτηνης

Σε αναμονή των αναπληρωτών, οι διορισμοί των οποίων δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί

Εκ περιτροπής, και για τα δύο έτη φοίτησης, γίνονται ακόμη τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, μιας και ακόμα δεν έχουν έρθει οι αναπληρωτές καθηγητές που θα επιτρέψουν στο σχολείο να λειτουργήσει κανονικά.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, μιας και είχε παρουσιαστεί πέρυσι και μάλιστα σε εντονότερο βαθμό, όταν στο σχολείο ο μόνος μόνιμος ήταν ο Διευθυντής κ. Ηλίας Βλάχος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν καθόλου μαθήματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και διορίστηκαν οι αναπληρωτές.

Φέτος το σχολείο έχει τρεις αποσπασμένους καθηγητές, πέρα του κ. Βλάχου, και αυτό τους έχει δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις αρχές Οκτωβρίου, και τα μαθήματα να γίνονται εκ περιτροπής, με το ένα έτος να κάνει τη μία εβδομάδα μαθήματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, και το άλλο Τρίτη και Πέμπτη, ενώ την επόμενη εναλλάσσονται.

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για τους αναπληρωτές

Όπως σημείωσε ο κ. Βλάχος, η προκήρυξη για τους καθηγητές του ΣΔΕ βγήκε από τον Αύγουστο, όμως υπήρξαν καθυστερήσεις για την έκδοτη των τελικών πινάκων, και περαιτέρω θέματα με ενστάσεις, και περαιτέρω δυνατότητες για επιλογή σχολείων. Έτσι ενώ η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, και έχουν βγει και τα ονόματα, περιμένουν να έρθουν οι καθηγητές σύντομα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα αυτό είναι πανελλαδικό, όχι μόνο στο σχολείο της Κομοτηνής, με πολλά ΣΔΕ να αδυνατούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα λόγω πλήρους έλλειψης διδακτικού προσωπικού, όπως είχε γίνει και στην Κομοτηνή πέρυσι.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ΣΔΕ Κομοτηνής

Παρά τα προβλήματα, ο αριθμός των μαθητών φέτος είναι μεγάλος, έχοντας ξεπεράσει τα 100 άτομα συνολικά, ενώ το σημαντικό είναι πως σχεδόν όλοι παρακολουθούν τα μαθήματα στα έξι τμήματα, τρία στο πρώτο έτος και τρία στο δεύτερο έτος.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος είναι ότι ήδη έχουν συμπληρώσει τους μαθητές για την δημιουργία τμήματος πρώτου έτους και για τον επόμενο χρόνο, με 17 περίπου εγγραφές μέχρι στιγμής.

Αυτό δείχνει πως το κοινό της Ροδόπης έχει αγκαλιάσει το ΣΔΕ Κομοτηνής, και πως αν μπορέσουν να έχουν τους καθηγητές, θα μπορέσουν να κάνουν και περαιτέρω δράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.