Εκ νεου προεδρος του Συλλογου Πατεραδων ο Βαγγελης Μουζαλιωτης

Σε τρία χρόνια, όση και η θητεία της νέας διοίκησης, ο ίδιος θα είναι παρών στον Σύλλογο από την «γέννηση» έως και την «ενηλικίωσή» του

15 χρόνια στην προεδρία του Συλλόγου Πατεράδων ολοκλήρωσε φέτος ο κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης, ο οποίος μαζί με 25 ακόμα μέλη πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Συλλόγου τον Μάιο του 2008.

Ο κ.Μουζαλιώτης ήταν παρών στην «γέννηση» του Συλλόγου και θα είναι και στην «ενηλικίωσή» του μιας και στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου πέτυχε και πάλι την εκλογή του αλλά και την εκ νέου ανάληψη της προεδρίας για την επόμενη τριετία, όταν δηλαδή και ο Σύλλογος θα συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής και λειτουργίας.

Ο κ.Μουζαλιώτης  ορίστηκε εκ νέου πρόεδρος του Συλλόγου αν και όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 23 Φεβρουαρίου, έχει έρθει η ώρα να παραδώσει τα ηνία σε κάποιον νεότερο, ο οποίος θα αναλάβει τα του Συλλόγου από την αρχή, ωστόσο λόγω των υποχρεώσεών τους η διάθεση απουσιάζει.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της 15ετούς αυτής πορείας ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για όσα έχουν γίνει και όσα έχουν πετύχει, τονίζοντας πως από τα 25 άτομα που «συνηγόρησαν» για την δημιουργία του Συλλόγου, σήμερα αυτός αριθμεί 455 μέλη απ’ όλον τον νομό Ροδόπης, δεδομένο για το οποίο άλλωστε έγινε και αλλαγή του καταστατικού ώστε να είναι Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής και Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Οι εποχές είναι δύσκολες και ο κόσμος «μετρά» τα χρήματα που δίνει εξήγησε ο ίδιος για να τονίσει πως η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μόλις των 120 ατόμων, γεγονός που επιθυμούν ωστόσο να αλλάξει.

Δενδροφύτευση στο Μνημείο των Πεσόντων

Ως προς τα επόμενα βήματα του Συλλόγου η πρώτη προτεραιότητα αφορά στην δενδροφύτευση του χώρου εντός αλλά και στα πέριξ του Μνημείου των Πεσόντων στην είσοδο της Ξυλαγανής, καθώς το σύνολο των δέντρων είχαν καεί. Ήδη έχει γίνει η σχετική επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα ακολουθήσει η επικοινωνία με τον Δήμο για την απαραίτητη άδεια, ενώ ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα προς όποια συλλογικότητα το επιθυμεί, συλλόγους, το σχολείο κ.ο.κ. να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Ευχή του όπως εξήγησε είναι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Ξυλαγανή και όχι μόνο να συνεχίζουν την πορεία και τις δράσεις τους ενωμένοι, όπως θα γίνει και την προσεχή Καθαρά Δευτέρα όπου από κοινού με τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής και τον Σύλλογο Γυναικών θα αναβιώσουν τα Ισνάφια.

Στην Ξυλαγανή για πρώτη φορά η Γιορτή του Πατέρα

Ο κ.Μουζαλιώτης ανακοίνωσε επίσης πως για πρώτη φορά η Γιορτή του Πατέρα θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ξυλαγανή στην ντίσκο Εδέμ που άνοιξε το περασμένο Καλοκαίρι τις πόρτες της εκ νέου, ενώ αναφέρθηκε και στην χορωδία του Συλλόγου τα μέλη της οποίας συνεχίζουν να αυξάνονται, με πρόσφατες συμμετοχές και από τον Ίμερο. Κλείνοντας ο ίδιος ανέφερε πως βασικός στόχος του Συλλόγου είναι να προσελκύσει και νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα μπουν μπροστά και θα συνεχίσουν την έως τώρα επιτυχημένη πορεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.