«Ειστε ολοι αναντικαταστατοι» (+Gallery)

Η παραίνεση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δ. Αναγνωστάκη προς τους 296 πρωτοετείς αστυφύλακες που ορκίστηκαν στην Κομοτηνή

296 πρωτοετείς δόκιμοι Αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019 συμμετείχαν στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη.
 
Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, μετά το τέλος της οποίας οι 1ετείς Δόκιμοι Αστυφύ-λακες έδωσαν τον νενομισμένο όρκο.
 

Ο κ. Αναγνωστάκης συνοδευόταν από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Μενεξίδη, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της  Σχολής  Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παύλος Δασκαλάκης και ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ κ. Γεώργιος Ελευθεριάδης.
 
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, συνεχάρη προσωπικά τους ορκισθέντες 1ετείς δοκίμους αστυφύλακες, δηλώνοντας τους ότι νιώθει υπερήφανος γι’ αυτούς και ότι υπηρετούν ένα άξιο Σώμα, και καλωσορίζοντάς τους σε αυτό, τόνισε πως είναι όλοι απαραίτητοι και αναντικατάστατοι.
 

«Δυστυχώς το σώμα της Ελληνικής αστυνομίας έχει απώλειες, και έχει καθήκον τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία να εφιστούν την προσοχή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της αποστολής τους» ανέφερε, και στάθηκε στην υποχρέωση της πολιτείας να τους δίνει όλα τα εφόδια, μέσω της εκπαίδευσης, ώστε να είναι αποτελεσματικοί στην ευθύνη που τους θέτει η πολιτεία.
 
Τόνισε δε πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένστολοι, εκτός υπηρεσίας, έχουν αντιμετωπίσει το κοινό έγκλημα με αποτελεσματικότητα, όμως δεν χρειάζεται αυτό να γίνεται  χωρίς σωφροσύνη και σύνεση.
 
Είμαι πεπεισμένος ότι οι εκπαιδευτές και οι δάσκαλοί τους θα τους δώσουν όλη εκείνη τη γνώση και την κατάρτιση για να είναι σωστοί επαγγελματίες προς όφελος του αδύναμου και φτωχού Έλληνα πολίτη» κατέληξε.
 
 

Ποιοι παρευρέθηκαν στην περιοχή 

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γεώργιος Πετρίδης, οι βουλευτές Ροδόπης κ. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και κ. Μουσταφά Μουσταφά, η εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Ανατολικής Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης κ. Ζωή Κοσμίδου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο εκπρόσωπος Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Πύραρχος κ. Αντώνιος Αντωνίου, ο Διοικητής της 21ης ΤΘΤ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, ο εκπρόσωπος Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής Συνταγματάρχης κ. Βασίλειος Συρπάς, ο Διοικητής 2ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός  κ. Φώτιος Καράμπελας, ο εκπρόσωπος Διοικητή 473 ΤΕΠ Ανθυπολοχαγός κ. Γεώργιος Μυροιτζάκης, ο Διοικητής Σ.Μ.Ε.Β.Ε. Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος Κούγκας, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Α΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ευάγγελος Γκίκας, ο Β΄Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λάμπρος Τσιάρας, ο Α΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο εκπρόσωπος Δικηγόρου Συλλόγου Ροδόπης κ.Ευστράτιος Οικονόμου,εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων 1ετών δοκίμων αστυφυλάκων.
 
 

Ασφαλείς στην αστυνομική οικογένεια 

Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή με την οποία τους συνεχάρη για την επιτυχία και την επιλογή τους τονίζοντας μεταξύ άλλων «όταν πετύχατε στη Σχολή, είχατε την ευχέρεια της επιλογής φοίτησης και σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε άλλους ορίζοντες επιστήμης και τεχνολογίας όπου μπορούσατε με τις ικανότητες που έχετε να σταδιοδρομήσετε και εκεί με επιτυχία».
 
Επίσης, επισήμανε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί θεμέλιο λίθο, το κύτταρο της Αστυνομικής εκπαίδευσης, το μέλλον του Σώματος γι’ αυτό και η παρεχόμενη, εκπαίδευση δεν θα αντιμετωπισθεί απλά και μόνο, ως διαδικασία παροχής γνώσεων αλλά και ως διαδικασία δημιουργίας προτύπων, ηθικών αξιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη, θα προσδίδουν κύρος, πειστικότητα και αποδοχή.
 

Στους γονείς και συγγενείς των ορκισθέντων 1ετών δοκίμων αστυφυλάκων, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του για την επιτυχία των παιδιών τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα τέκνα τους είναι ασφαλή στην νέα τους  ‘Αστυνομική Οικογένεια’  και ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε, να νιώθουν υπερήφανοι για αυτούς και τις επιλογές τους στη ζωή. Τέλος, προέτρεψε τους ορκισθέντες 1ετείς δοκίμους αστυφύλακες, να ενστερνιστούν όλες εκείνες τις αρετές που είναι απαραίτητες για την επιτυχία της υψηλής αποστολής τους και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.