Εισαγγελικη ερευνα για την εμπλοκη Δομων ανηλικων προσφυγων στην υποθεση Λιγναδη

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση, μετά από την κατάθεση υπομνήματος της Ειρήνης Αγαπηδάκη για δημοσιεύματα σχετικά με ΜΚΟ που φέρονται να συνεργάζονταν με τον Δ.Λιγνάδη για την εκπαίδευση ασυνόδευτων ανηλίκων

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνα μετά από δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αφορούν σε ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί εμπλοκής Δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, κατά την ίδια περίοδο.

Στο στόχαστρο εισαγγελικού λειτουργού μπαίνουν όλες οι καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν ή αναρτήθηκαν σχετικά με ανήλικους πρόσφυγες που φέρονται, με ευθύνη ΜΚΟ, να μετείχαν σε μαθήματα θεάτρου από τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή ηθοποιό σκηνοθέτη, κατά το επίμαχο διάστημα.

Νωρίτερα, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε:

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.