Εικαστικες παρεμβασεις απο μαθητες του 9ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Τοιχογραφία στο Καράβι και συλλογικό έργο με έμπνευση από τον Πικάσο

Δύο εικαστικές πρωτοβουλίες υλοποίησε με την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Χαίρε Μικρά Ασία -100 Χρόνια ξεριζωμού από τα Ματωμένα Χώματα», το σχολείο υλοποίησε εργαστήριο για τη δημιουργία συλλογικού έργου και ατομικών έργων, μαθητών/τριων των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης, κατά το χρονικό διάστημα 11 έως 15 Απριλίου 2022. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών κ. Παναγιώτη Αμπεριάδη. Τα προσχέδια, που επιλέχτηκαν από τον εικαστικό και τα παιδιά είναι τα γνωστά έργα του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Γυναίκα σε σύγχυση με μαντήλι» και «Γυναίκα που κλαίει», έτσι ώστε να αποδοθεί αρτιότερα και πιο εύστοχα η αγωνιώδης κατάσταση των προσφύγων. Στο ιστορικό υπόβαθρο εισήγαγε τους/τις μαθητές/τριες η διευθύντρια του σχολείου  κ. Μαρίνα Μολλά, μέσα από την τοπική προφορική ιστορία και από τη ανάγνωση αποσπασμάτων προφορικών μαρτυριών απογόνων των προσφύγων, που εγκαταστάθηκαν στον προσφυγικό συνοικισμό της «Ρέμβης». Συμπληρωματικά, για να γίνει βιωματικό το εργαστήριο, προσφέρθηκε γλυκό βύσσινο, που χαρακτηρίζει την εν λόγω συνοικία, ακούγοντας παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

Τοιχογραφία για την ανακύκλωση

Επιπλέον, το σχολείο στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο «1ο Green Fest» του Δήμου Κομοτηνής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Mαΐου 2022 στην Πλατεία Ειρήνης, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου κ. Παναγιώτη Αμπεριάδη, δημιούργησαν μία τοιχογραφία στον χώρο της Παιδικής Χαράς (Καράβι) με θέμα την ανακύκλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.