Ειδικο βραβειο για την κινηματογραφικη ομαδα του 1ου Γυμνασιου στην 16η Ευρωπαικη Συναντηση Οπτικοακουστικης Δημιουργια – Camera Zizanio

Η ταινία τους με τίτλο «Καταφύγιο» έλαβε το ειδικό βραβείο που αναδεικνύει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων

Το ειδικό βραβείο που αναδεικνύει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων έλαβαν οι μαθητές του Κινηματογραφικού Τμήματος της ομάδας Σχολικών Δραστηριοτήτων του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημιουργία – Camera Zizanio.

Η 16η διοργάνωση της Camera Zizanio, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποδέκτες παιδιά και νέους, πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίστηκαν 64 ταινίες -19 μεγάλου μήκους και 45 μικρού και μεσαίου μήκους, από 34 χώρες, οι οποίες συμμετείχαν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους, Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας, Μικρού Μήκους Animation και Ντοκιμαντέρ/ Kids & Docs. Ταινίες που καταπιάνονται με ζητήματα όπως: φιλία, φυσικό και σχολικό περιβάλλον, εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, παγκοσμιοποίηση, οικογενειακές σχέσεις, απώλεια, οικολογία και ανοχή στην διαφορετικότητα.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής έλαβαν το ειδικό βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού για ταινία που αναδεικνύει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα δικαιώματα των παιδιών-προσφύγων, για την ταινία τους με τίτλο «Καταφύγιο», την οποία και γύρισαν με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών του Κινηματογραφικού Τμήματος της ομάδας Σχολικών Δραστηριοτήτων του σχολείου κ.κ. Λεμονίδη, Πίτατζη και Καραγιάννη.

Η Κριτική Επιτροπή σημειώνει ότι «έχοντας δει όλες τις ταινίες του ελληνικού τμήματος, μετά από πολύ σκέψη, επιλέξαμε αυτές τις ταινίες, οι οποίες μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας πέρασαν τα μηνύματά τους για το σύγχρονο κόσμο».

Όπως σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου κ. Λεμονιά Δαργινίδου πρόκειται για το τρίτο βραβείο που λαμβάνει το σχολείο, καθώς έχουν προηγηθεί η 3η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό “eTwinning – η ταινία μου” καθώς και άλλη μία διάκριση για την ταινία «Φύγε» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση. Διακρίσεις που όπως επεσήμανε αποτελούν μεγάλη αναγνώριση για την προσπάθεια παιδιών και καθηγητών, αλλά και την ευαισθητοποίησης αυτών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλες τις όψεις του σύγχρονου κόσμου, την αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και κουλτούρα, τη βία και τον ρατσισμό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.