Ειδη κηπουρικης παρεδωσαν στο Οικοτροφειο Ικελος οι Θυγατερες Πηνελοπης-Τμημα 423 Νηρηιδες

Θα βοηθήσει στην διαμόρφωση του κήπου από τους ωφελούμενους της δομής, στο πλαίσιο της προσπάθειας για κοινωνικοποίησή τους

Είδη κηπουρικής παρέδωσαν το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου οι Θυγατέρες Πηνελόπης-Τμήμα 423 Νηρηίδες, στο οικοτροφείο ΙΚΕΛΟΣ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό για να διαμορφώσουν τον κήπο στην αυλή του κτιρίου τους στις ανοιξιάτικες μέρες που θα είναι σύντομα εδώ.

Τα είδη αγοράστηκαν με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δράση των Νηρηίδων «Το δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς», με τη δωρεά προς το οικοτροφείο να αποτελεί ένα μήνυμά έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη όπως σημείωσε η πρόεδρος κ. Φανή Αραμπατζίδου.

Η φιλανθρωπική δράση τους «Το δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς» έλαβε χώρα πριν τα Χριστούγεννα τόνισε, και ήταν αφιερωμένη στο Οικοτροφείο. Θέλοντας να συμβάλλουν στην καλύτερη προσέγγιση των φιλοξενούμενων στο Οικοτροφείο μέσω της εργοθεραπείας, τους ζητήθηκε να αγοράσουν είδη κηπουρικής, μιας μεθόδου ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω της οποίας μπορούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το άτομο να ξεδιπλώνει, να βελτιστοποιεί τις δεξιότητές του, και να αποκτά μια ζωή με νόημα και δυνατότητα αυτόνομης διαβίωσης.

Από την πλευρά της η κ Αφροδίτη Νικολαΐδου, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Οικοτροφείου, που φιλοξενεί 15 άτομα, τόνισε πως η δομή υπηρετεί την κοινωνική ψυχιατρική και την επάνένταξη των ασθενών μετά από τις νοσηλείες.

Εξήγησε πως οι φιλοξενούμενοι έρχονται από όλη την Ελλάδα, και η προσφορά των Νηρηίδων θα βοηθήσει σημαντικά στην διαμόρφωση του κήπου από τους ίδιους. Τόνισε δε πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινωνία της πόλης για προσφορά διαφόρων ειδών στο Οικοτροφείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.