Ειδη για τους σεισμοπληκτους της Θεσσαλιας συγκεντρωνουν ΕΝΙΔΥΚ, Συλλογος Γυναικων και Συλλογος Φοιτητων Κοιν. Διοικησης

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Απρίλη στην Πλατεία

Η ΕΝΙΔΥΚ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και σε χωριά των Τρικάλων οργανώνουν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Απρίλη στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, από τις 11.30-14.00.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο οι τρεις συλλογικότητες στέλνουν μήνυμα για ενίσχυση του αγώνα διεκδικώντας τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, για τις αποζημιώσεις στο 100% όσων επλήγησαν.

ΕΝΙΔΥΚ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες»

Σε σχετικό της μήνυμα η ΕΝΙΔΥΚ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνει πως «για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τους σεισμούς στην περιοχή της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου, των Τρικάλων ο λαός της περιοχής μετράει ακόμη τις πληγές του, με την κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες, καθώς η πολιτική που εφαρμόζουν αφήνει ανοχύρωτη την ζωή των εργατικών λαϊκών στρωμάτων μπροστά σε ένα σεισμό, μια μπόρα, μια φωτιά. Τα ρίχνουν όλα στην κλιματική αλλαγή ή στα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να μην παραδεχτούν πως ο πραγματικός υπεύθυνος για όλα αυτά είναι η πολιτική της ΕΕ, η πολιτική που εφαρμόζουν, που έχει στο επίκεντρο πως θα γεμίσουν με πακέτα και επενδύσεις τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι την θωράκιση της ζωής των εργαζομένων, του λαού με αντισεισμικά, αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά έργα.

Παράλληλα θυμίζουν πως «δεν πάει πολύς καιρός που και στην περιοχή μας, ειδικά στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου, με τις χειμωνιάτικες βροχές γίναμε θεατές μιας τραγικής κατάστασης, με κατεστραμμένα σπίτια, γεωργικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, εμπορεύματα καταστημάτων, υποδομές, οδικά δίκτυα, μέχρι και απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Τα είδη που συγκεντρώνονται

Να σημειωθεί ότι τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι: εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης οι τρεις συλλογικότητες υπενθυμίζουν ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στην Εθνική Τράπεζα για την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης. Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο κάτωθι: GR 0701103970000039729617843

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.