Εγκριθηκε ο νεος Οργανισμος του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Όχι μόνο δεν καταργούνται θέσεις προσωπικού και κλινών- κατά τη συνήθη πρακτική στις τελευταίες αναδιατάξεις σε δημόσιους οργανισμούς- αλλά στον ο αντίποδα ο αριθμός αυτών αυξάνεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο νέο Οργανισμό λειτουργίας του, που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου, ορίζει αύξηση των κλινών από 200 σε 220 και παράλληλα αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 12. Το τελευταίο πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο απολύσεων ή μετατάξεων του υφιστάμενου προσωπικού του Νοσοκομείου, χωρίς παράλληλα όμως η αύξηση κατά 12 των οργανικών θέσεων να συνεπάγεται και άμεση πλήρωσή τους το επόμενο διάστημα. Πέραν των παραπάνω, με την έγκριση του νέου Οργανισμού ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Νεφρολογικής Κλινικής.

Ηρακλής Χατζηνέστωρος «Ο καινούργιος Οργανισμός πατάει στην πραγματικότητα»

Μιλώντας στον «ΠτΘ», ο διοικητής του Σισμανόγλειου, κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «έγιναν περίπου στο σύνολό τους δεκτές οι προτάσεις του Νοσοκομείου σχετικά με το νέο Οργανισμό». «Έγιναν κάποιες αλλαγές σε θέσεις, τις οποίες δε χρειαζόμασταν, όπως βρεφονηπιοκόμος», εξήγησε, «και όλες αυτές τις μετατρέψαμε σε θέσεις απαραίτητες, όπως είναι οι του νοσηλευτικού προσωπικού κ.λπ». Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργούσε μέχρι τώρα με έναν Οργανισμό, του οποίου η τελευταία τροποποίηση είχε γίνει το έτος 1987 και έκτοτε, παρότι κατατέθηκε προ 5ετίας σχετική πρόταση τροποποίησης, αυτή δεν έγινε δεκτή και ο Οργανισμός παρέμεινε ως είχε. Ο καινούργιος, κατά τον κ. Χατζηνέστωρος, «είναι ένας Οργανισμός, ο οποίος πατάει στην πραγματικότητα». «Προβλέπει το απαραίτητο προσωπικό», υπογράμμισε, «με βάση το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το Νοσοκομείο για να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες». «Το σημαντικό είναι ότι δεν καταργείται καμιά θέση, όπως συμβαίνει με άλλους οργανισμούς», συνέχισε, «κι επιπλέον αποκτά 20 κλίνες παραπάνω. Και το σοβαρότερο βέβαια είναι ότι ζητήσαμε να λειτουργήσει και δημιουργείται η Νεφρολογική Κλινική, διότι είναι απαράδεκτο για ένα νοσοκομείο που έχει ένα τόσο μεγάλη μονάδα νεφρού, ίσως την μεγαλύτερη περιφερειακά στη χώρα, να μην έχει Νεφρολογική Κλινική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα μπορούμε πλέον να δώσουμε πλήρη ειδικότητα και στη Νεφρολογία».

«Δεν υπήρχε θέμα ούτε υποβάθμισης, ούτε κατάργησης, ούτε συγχώνευσης του Νοσοκομείου Κομοτηνης»

Βάσει των δεδομένων, που περιγράφηκαν, είναι σαφές ότι απομακρύνονται πλέον από τη Ροδόπη τα όποια «σύννεφα» και οι φόβοι για υποβάθμιση ή συγχώνευση του Νοσοκομείου. «Αυτό το ενδεχόμενο έχει απομακρυνθεί είτε έτσι είτε αλλιώς», εκτίμησε ο κ. Χατζηνέστωρος, «διότι όπως είχα πει και παλιότερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις και την ισχύουσα νομοθεσία, το Νοσοκομείο της Κομοτηνής δε διασυνδεόταν με κανένα νοσοκομείο». «Επομένως δεν υπήρχε θέμα», επισήμανε, «ούτε υποβάθμισης, ούτε κατάργησης, ούτε συγχώνευσης. Αν και πρέπει να πω ότι δεν είναι απαραίτητο μια διασύνδεση να σημαίνει και υποβάθμιση. Δεν ξερώ δηλαδή αν το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, το οποίο διασυνδέεται με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα υποβαθμιστεί. Ίσως να αναβαθμιστεί κιόλας».

Δρομολογούνται τα σχέδια για αναβάθμιση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης

Σημειώνεται, τέλος, πως παράλληλα με την έγκριση του νέου Οργανισμού για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και τον Οργανισμό του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, που εδρεύει στην πόλη μας. Πρόκειται για μια σημαντική δομή, που έχει διασυνδεθεί με το Νοσοκομείο Κομοτηνής, και ήδη από τους προηγούμενους μήνες επεξεργάζονταν σχέδια για μια εκ βάθρων αλλαγή στη λειτουργία του, με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της. Όπως είχαμε αναδείξει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, στα άμεσα σχέδια της διοίκησης του Σισμανόγλειου ήταν η λειτουργία της θεραπευτικής πισίνας και των υδρομασάζ του Κέντρου, που στο παρελθόν έμεναν αναξιοποίητα. Εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια αποτελούσε η απουσία μέχρι τώρα Οργανισμού λειτουργίας του Κέντρου, ένα εμπόδιο που πλέον υπερκεράστηκε και σύμφωνα με τον κ. Χατζηνέστωρος η θεραπευτική πισίνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του επόμενου μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.