Εγκριθηκε η επεκταση του αποχετευτικου συστηματος στο Αρσακειο

Θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Ήδη υπάρχει πρόβλεψη για την σύνδεση του με τον βιολογικό των Σαπών

Πρόσφατα, στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Σαπών, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε αναφερθεί και στο άλλο σημαντικό έργο που επιθυμούν να κάνουν στην περιοχή, την επέκταση του αποχετευτικού συστήματος και στο Αρσάκειο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του.

Για το έργο είχε κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, η οποία εγκρίθηκε τις προηγούμενες μέρες, για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αρσακείου, ύψους 900.000 ευρώ.

Το εσωτερικό δίκτυο θα συνδεθεί απευθείας επί του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) Σαπών, που οδηγεί απ’ ευθείας προς την ΕΕΛ Σαπών.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΛ Σαπών και ο ΚΑΑ Σαπών έχουν πρόβλεψη για την αποχέτευση του οικισμού Αρσάκειο, ενώ ακόμα η αποχέτευση του οικισμού προβλέπεται και από του εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων του οικισμού με την παράλληλη κατάργηση των βόθρων για την απευθείας συλλογή μέσω αποχετευτικού δικτύου και την μεταφορά τους προς την ΕΕΛ για την πλήρη επεξεργασία του που θα συμβάλλει στην εξυγίανση του περιβάλλοντος και την προστασία του υπόγειου υδροφόρου λόγω κατάργησης των βόθρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.