Εγκατασταση σε ιδιοκτητους χωρους για ολους τους παιδικους σταθμους του Δημου

Και πιστοποίηση των παιδικών χαρών τους οι άμεσοι στόχοι του ΚΕΜΕΑ

Σε ιδιόκτητους χώρους, που καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2015 και οι 13 παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής. Παράλληλα με ευθύνη του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου προχωρά και η πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών που λειτουργούν εντός των αντίστοιχων δομών.  

Άμεσα αναμένεται να προχωρήσει η παράδοση του κτιρίου του παιδικού σταθμού Ροδίτη που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να παραδοθεί και το αντίστοιχο νέο κτίριο στον οικισμό του Κοσμίου. Με την οριστική παραλαβή των δύο έργων, το σύνολο των δημοτικών παιδικών σταθμών θα λειτουργούν σε ιδιόκτητα κτίρια, όπως διευκρινίζει ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, σημειώνοντας και την ετοιμότητα εκ μέρους του Δήμου για τη λήψη των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας.

Δημοτικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, όπως κι αυτοί του τοπικού Δήμου συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής του ΕΣΠΑ, με τις συστατικές πράξεις ίδρυσης τους ενώ δεν απαιτείται έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας για τις ίδιες δομές μέχρι και το τέλος του 2015, με βάση απόφαση για την παράταση της σχετικής προθεσμίας που είχε γνωστοποιηθεί με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτοψία στις παιδικές χαρές των δημοτικών σταθμών

Σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη, το ΚΕΜΕΑ προχωρά και στην πιστοποίηση 13 παιδικών χαρών που λειτουργούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην επικράτεια του Δήμου κι ανήκουν στη δύναμη ευθύνης του . «Περιμένουμε τα αποτελέσματα της αυτοψίας  που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη εταιρείας και με νέο έργο, να προχωρήσουμε στην πιστοποίηση τους, βάσει των προτύπων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει.

Εξάλλου στην κατεύθυνση της οργάνωσης του νομικού προσώπου,  ξεκίνησε η συνεργασία και με γιατρό εργασίας για το προσωπικό του Κέντρου, που ξεπερνά τα 100 άτομα. Επιπλέον,  το ΚΕΜΕΑ απασχολεί και τεχνικό ασφαλείας για τον έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων του τομέα ευθύνης του,  ο οποίος θα καταρτίσει και σχέδια διάσωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού.

Εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του προγράμματος ΕΣΠΑ

Περί τους 600 ενδιαφερόμενους γονείς, δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει το ΚΕΜΕΑ έως τις 18 Αυγούστου, που είναι κι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων.

Ήδη από την προκήρυξη του προγράμματος, στελέχη του Κέντρου, ενημερώνουν για το πρόγραμμα, διανέμοντας και το έντυπο των δικαιολογητικών συμμετοχής, σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμματεία των παιδικών σταθμών του ΚΕΜΕΑ,  στο Πολυλειτουργικό Κέντρο θα λειτουργήσει και κατά τις απογευματινές ώρες, στις 5, 6 και 7 Αυγούστου για την συμπλήρωση των αιτήσεων και των σχετικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την κατάθεση των φακέλων συμμετοχής των ωφελούμενων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.