Εγκαινιαστηκε το Παλιο Δημαρχειο της Ξανθης

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, διπλωματικών και αυτοδιοικητικών αρχών

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Παλαιού Δημαρχείου της Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, διπλωματικών και αυτοδιοικητικών αρχών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, των κοινωνικών, οικονομικών και παραγωγικών φορέων, στελέχη και εργαζόμενοι στον Δήμο Ξάνθης και πολίτες.

Την κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη, ως ένδειξη τιμής προς τον αυτοδιοικητικό, που ξεκίνησε το εγχείρημα της διάσωσης και ανάδειξης του εμβληματικού κτιρίου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να παραδοθεί το ιστορικό Δημαρχείο στην πόλη και τους κατοίκους της.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα που βρίσκονταν στην Κομοτηνή για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Σε μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την δημοτική αρχή, αλλά και τις προηγούμενες «που εργάστηκαν να φτάσουμε στο σημερινό εξαίσιο αποτέλεσμα» υπογραμμίζοντας, ότι η ημέρα των εγκαινίων αποτελεί «απαρχή για την προσφορά αυτού του κτιρίου στο παρόν και το μέλλον».

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης δώρισε τέσσερις ζωγραφικούς πίνακες, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί ήδη, στην είσοδο του εμβληματικού κτιρίου.

Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.