Εγκαινια για το νεο Δημαρχιακο Μεγαρο στο Σωστη

Θα αποτελέσει έδρα των υπηρεσιών του Δήμου για την Δημοτική Ενότητα

Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στο Σώστη, ενός κτιρίου που θα στεγάσει τόσο υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Σώστου, αλλά και υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Το κτίριο θα φιλοξενήσει τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες της Ενότητας, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, τον τοπικό αστυνόμο, αλλά και την υπηρεσία Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης του Δήμου, βοηθώντας αφενός στην αποκέντρωση, αλλά και στη διατήρηση της λειτουργικότητας του κτιρίου.

Η αρχική μακέτα του κτιρίου

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της κατασκευής του κτιρίου, και πώς φτάσαμε στα εγκαίνια της Κυριακής.

Πολλοί κάτοικοι και επίσημοι παρέστησαν στα εγκαίνια

Όπως ανέφερε, το πρώτο σχέδιο του κτιρίου, η μακέτα του οποίου βρίσκεται στην είσοδο του, ξεκίνησε το 2002 από τον τότε Δήμαρχο Σώστη κ. Σαϊτ Ερντογάν, με την μελέτη για την κατασκευή του να παραλαμβάνεται το 2006 από τον Δήμαρχο Μουσταφά Μουσταφάογλου. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009, όταν Δήμαρχος ήταν ο κ. Καδή Ισμέτ, και ολοκληρώθηκαν το 2011, με το κτίριο να παραλαμβάνεται από το δήμο το 2013, όταν ο κ. Καδή Ισμέτ ήταν πλέον Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Ιάσμου.

Το κτίριο θα στεγάσει διάφορες υπηρεσίες του Δήμου

Σύμφωνα με τον κ. Μουμίν, το κτίριο παρέμεινε από τότε, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του το 2019, «ένα αναξιοποίητο κουφάρι». Από τότε το κτίριο ανακαινίστηκε, αναβαθμίστηκε, προστατεύτηκε εγκαινιάστηκε και πλέον παραδίδεται εκεί που ανήκει, στους δημότες του Ιάσμου και ειδικότερα στους κατοίκους της Δημοτικής ενότητας Σώστου.

Το κτίριο θα στεγάσει διάφορες υπηρεσίες του Δήμου

«Προσδίδει κύρος στοχεύει στην επισκεψιμότητα, αποδίδει αίγλη και λαμπρότητα, αποκεντρώνει και αναβαθμίζει τον οικισμό και όλη τη δημοτική Ενότητα Σώστου» ανέφερε ο δήμαρχος. Μαζί με τις υπηρεσίες, συμπλήρωσε, αποκεντρώνεται και ο Δήμαρχος, που θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη, ημέρα λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στον οικισμό, κοντά στους δημότες για τυχόν αιτήματα προς αυτόν που μπορεί να υπάρχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.