Εγκαινια για τις δυο ΤΟΜΥ στην Κομοτηνη (+Βιντεο)

Η Ροδόπη η μοναδική ΠΕ της ΑΜ-Θ με δύο δομές μέχρι στιγμής

Τα επίσημα εγκαίνια των δύο ΤΟΜΥ της Κομοτηνής, η οποία πρωτοπορεί όντας η πρώτη πόλη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που διαθέτει ήδη δύο μονάδες, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 4 Ιουνίου παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού.

Έργο των ΤΟΜΥ είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

Και οι δύο τελετές τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία επίσης των βουλευτών Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ.Στρατή Πλωμαρίτη, του διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργου Φιλιππίδη, καθώς και του κ. Δημήτρη Χαρίτου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Απόστολου Κουτάβα, μέλος της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζομένων των δύο δομών.

Η 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής  βρίσκεται επί της Παρ. Παναγιώτη Ελή (πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, περιοχή Εκτενεπόλ)  ενώ η 2η ΤΟΜΥ Κομοτηνής βρίσκεται επί της οδού Φιλίππου 2-4 (στο κτίριο που στεγάζεται το Α΄ ΚΑΠΗ).

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του “ΠτΘ”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.