Εγκαινια για την παιδικη χαρα στο Παραρτημα Αποθεραπειας και Αποκαταστασης Παιδιων με Αναπηρια Κομοτηνης

Με πόρους που συγκεντρώθηκαν από το Santa Run αλλά και άλλους ιδιώτες, προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης παιδικής χαράς των περιθαλπομένων, που δημιουργήθηκε στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ, με χρηματοδότηση από πόρους που συγκεντρώθηκαν από το Santa Run του 2021 και από άλλες χορηγίες, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου στο χώρο του Παραρτήματος.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό κήπο ο οποίος έχει όργανα, χρώματα, και αντικείμενα που προκαλούν την αντίδραση των παιδιών, ώστε οι ωφελούμενοι του Παραρτήματος της Κομοτηνής, που έχουν αναπηρίες πιο βαριάς μορφής από τις άλλες δομές του Κέντρου, χρειάζονται παιχνίδια με τα οποία θα έχουν αλληλεπίδραση, αλλά θα είναι και χρήσιμα και λειτουργικά.

Το έργο υλοποιήθηκε με την αρωγή του Δήμου Κομοτηνής, ιδιωτών που προσέφεραν για να ολοκληρωθεί, και την στήριξη του ΤΕΕ Θράκης για τον σχεδιασμό της παιδικής χαράς, μέσα από την Ομάδα Εργασίας που απαρτιζόταν από τους Στρούμπα Σάββα – Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Χαλατζίδου Λαμπρινή – Αρχιτέκτονα Μηχανικό, και Σιμιτοπούλου Βασιλική – Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Συλλογική προσπάθεια για το αποτέλεσμα

Το Santa Run συγκέντρωσε με τη δράση του το 2021 σημαντικό ποσό για να δημιουργήσουν την παιδική χαρά στο αίθριο του Παραρτήματος, και μετά από μια σημαντική προετοιμασία, είναι πλέον σε θέση να δείξουν το έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα, τόνισε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αναστασία Τζαμπαζλή.

Πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του Κήπου έχει ολοκληρωθεί, τόνισε, παρότι απομένουν κάποια όργανα γυμναστικής να τοποθετηθούν.

Η κ. Τζαμπαζλή ευχαρίστησε από καρδιάς τόσο τον Δήμο Κομοτηνής όσο και στην διοργάνωση Santa Run που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, αλλά και τους ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί τους κατά την πορεία, και προσέφεραν μέσα από την καρδιά τους.

Μεταξύ αυτών ήταν και δωρητές, τους οποίους τίμησαν κατά την διάρκεια της τελετής τόσο για την προσφορά τους στο Παράρτημα γενικότερα.

Ελπίδα τους είναι πως θα μπορέσουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, να ανοίξουν τον χώρο σε όλη την κοινωνία, ώστε να τους επισκέπτονται και σχολεία.

«Άλλωστε τι νόημα θα είχε η λέξη συμπερίληψη, αν δεν φέρουμε τα παιδιά του σχολείου της τυπικής ανάπτυξης εδώ ώστε να γνωρίσουν και τα δικά μας παιδάκια» ανέφερε χαρακτηριστικά, ώστε να υπάρχουν από κοινού δράσεις σε αυτό τον όμορφο χώρο.

Όπως εξήγησε η κ. Τζαμπαζλή, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με την Περιφέρεια, και αφού ολοκληρώθηκε ο χώρος, θα κάνουν τις επόμενες κινήσεις με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προσπάθεια για εξωστρέφεια από το Παράρτημα

Βέβαια οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ για το Παράρτημα, με την κ. Τζαμπαζλή να σημειώνει πως όσα υλοποιούνται από την κοινωνία της Κομοτηνής, όπως ο Κήπος, αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.

Με το υδροθεραπευτήριό τους να λειτουργεί μετά από 20 χρόνια, και να βοηθά τα παιδιά, η κ. Τζαμπαζλή έχει ως επόμενο στόχο να βρουν τρόπους για να υλοποιήσουν μια εκδρομή, για όσους από τους ωφελούμενούς τους έχουν την δυνατότητα, μαζί με κάποια διανυκτέρευση, ώστε να βγουν από τις δομές, έστω και για λίγο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.