Εγινε μητερα 90 ορφανων που βρισκονται σε διαφορα μερη του κοσμου

Χάρη σε φιλανθρωπική οργάνωση, φροντίζει μεγάλο αριθμό παιδιών

Η 63χρονη Φατμά Σέρτερ, η οποία ζει στο Ικόνιο Τουρκίας και δεν έχει παιδιά, βοηθάει ορφανά παιδιά που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η Φατμά, με την υποστήριξη του συζύγου και εθελοντών από τη γειτονιά της, έγινε μητέρα σε 90 ορφανά.

Δίνει χείρα βοήθειας σε 90 ορφανά παιδιά

Με τη συμβουλή γνωστών, η Σέρτερ προσχώρησε σε πρόγραμμα του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της IHH πριν από 10 χρόνια και ανέλαβε τη φροντίδα ενός ορφανού όταν άκουσε για το έργο του Ιδρύματος που πραγματοποιείται σε 51 χώρες.

Η Σέρτερ αυξάνει τον αριθμό των ορφανών που φροντίζει κάθε χρόνο. Με την υποστήριξη από τους εθελοντές γείτονές της αναλάμβαναν το ρόλο να αυξήσουν των αριθμό των εθελοντών. Ξεκίνησαν την ενημέρωση για το έργο του Ιδρύματος και διένειμαν φιλανθρωπικούς κουμπαράδες σε γνωστούς. Έτσι, ο αριθμός των ορφανών των οποίων τα έξοδα κάλυπτε το ζευγάρι έφτασε τα 90.

Σύμφωνα με την ίδια η κάλυψη όλων των ειδών των αναγκών των ορφανών, από την κάλυψη ιατρικών εξόδων, την εκπαίδευση, τα τρόφιμα, φέρνει απερίγραπτη ευτυχία.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των ορφανών που ανέλαβε και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για αυτά υπογραμμίζοντας ότι «ο αριθμός των ορφανών που φροντίζουμε έχει φτάσει τα 90. Δεν έχουμε παιδιά, αλλά ο Θεός μας έχει δώσει παιδιά από όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι αν ικανοποιήσω τις ανάγκες ενός ορφανού, θα είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα και μητέρα στον κόσμο. Μου δίνει πολλή ευτυχία το ότι οι ανάγκες τους ικανοποιούνται».

«Δεν λυπηθήκαμε που δεν είχαμε παιδιά, τώρα έχουμε 90 παιδιά»

Ο σύζυγος της Φατμά, Οσμάν Σέρτερ τόνισε επίσης ότι ήταν η μεγαλύτερη ευτυχία να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους να έχει αποτέλεσμα.  «Καθένας έχει μια δυσκολία στη ζωή και η δικά μας ήταν αυτή, ποτέ δεν νιώσαμε λυπημένοι που δεν έχουμε παιδιά, αλλά τώρα έχουμε 90 παιδιά είτε από τις γύρω χώρες είτε από τη χώρα μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.