Εφυγε “απροσμενα” απο τη ζωη ο Τασος Ραψομανικης

Σύζυγος της τ. βουλευτού Χρύσας Μανωλιά

Έφυγε “απρόοπτα” σήμερα το απόγευμα από τη ζωή, από πνιγμό στη θάλασσα της Αλκυώνας όπου ψάρευε, ο Τάσος (Αναστάσιος) Ραψομανίκης, συνταξιούχος τοπογράφος μηχανικός. “Απρόοπτα” αφού ο νησιώτης Τάσος Ραψομανίκης ήταν δεινός εραστής της θάλασσας και ερασιτέχνης ψαράς. Πολλά ήταν έτσι τα “κλέη” που απέσπασε με το ψαροντούφεκό του κι άπειρα τα τραπέζια, μαζί με τις καλές του κουβέντες, που κερνούσε στους φίλους του, μετά, ιδιαίτερα, από κάθε μεγάλη επιτυχία στην πολιτική της συζύγου του Χρύσας Μανωλιά, η οποία υπήρξε η μεγάλη αγάπη της ζωής του.

Επτανήσιος, που απέπνεε ευγένεια και άμετρο σεβασμό στη γυναίκα και τις δυνατότητές της, ο Τάσος Ραψομανίκης, με τον τρόπο που αγαπούσε και υποστήριζε τη Χρύσα Μανωλιά, ήταν προσωπικότητα που με την παρουσία του προσέφερε υπόδειγματα κοινωνικής προόδου και απεγκλωβισμού από συντηρητικά κοινωνικά στερεότυπα. 

Ο Τάσος Ραψομανίκης δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Άξιος τοπογράφος μηχανικός, υπήρξε προϊστάμενος της ΤΥΔΚ Ροδόπης, και αξιότερος ακόμη “υπηρέτης” της σοσιαλδημοκρατίας. Ήταν πλήρως αφοσιωμένος στο ΠΑΣΟΚ και την ιδέα της κοινωνικής αλλαγής. Άτομο που ήξερε να κερδίζει με την επιμονή και την υπομονή τις κομματικές πλειοψηφίες και την αφ' υψηλού θέαση του ανδροκρατικού ΠΑΣΟΚ προς τις γυναίκες, ο Τάσος πέτυχε το κομματικά τότε αδιανόητο, την ανάδειξη στο ελληνικό κοινοβούλιο της αγαπημένης του συζύγου, την οποία πάντοτε πριμοδοτούσε προς τα υψηλότερα στις σπουδές και την πολιτική, αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας όλες τις υπόλοπες οικογενειακές ευθύνες των γονιών, αλλά και των δυο τους γιων, του Γιώργου και του Παντελή.

Μετρημένος στη ζωή, το ίδιο όπως και η σύζυγός του Χρύσα, μεγάλωσαν και σπούδασαν δύο υπέροχους γιους που έκαναν τις δικές τους οικογένειες και αυτή ήταν η δική τους περηφάνια. Ανάπαυλά του και αναπνοή στην εκλεκτή μοναχικότητά του, εκτός από την οικογένειά του, και η θάλασσα, την οποία απολάμβανε με κάθε τρόπο τόσο από το σπίτι τους στην Αλκυώνα, όσο και σε κάθε γωνιά της Ροδόπης.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί  τη Δευτέρα στις 16.30 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Φίλε Τάσο,

Καλό Κατευώδιο, Καλό Παράδεισο

Καλή Αντάμωση στις νέες θάλασσες που πρωτοδιαβαίνεις. 

Χρύσα, Γιώργο, Παντελή, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

ΥΓ: Στη φωτογραφία ο Τάσος Ραψομανίκης με στενό οικογενειακό φίλο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.