Εφυγε απο τη ζωη ο Βασιλης Λουρμπας

Συλλυπητήρια μηνύματα από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, τον δήμαρχο Κομοτηνής

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 31 Αυγούστου ο ιατρός-καρδιολόγος Βασίλης Λούρμπας. Στον διακεκριμένο και αγαπητό επιστήμονα που εκτός από τον επιστημονικό διακρίθηκε και στον αυτοδιοικητικό στίβο, αποχαιρέτησαν με μηνύματά τους, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, του οποίου υπήρξε αντιπρόεδρος ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, του οποίου διατελούσε πρόεδρος καθώς και ο Δήμος Κομοτηνής.

Μάγδα Γιαμουστάρη: «Με οδύνη τον αποχαιρετούμε»

Πιο συγκεκριμένα στο συλλυπητήριο μήνυμά της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη έγραψε:

«Έφυγε για το αιώνιο ταξίδι, τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά ένας εξαιρετικός, πολύτιμος φίλος και υποστηρικτής του Νοσοκομείου μας, ο Βασίλης Λούρμπας, ιατρός Καρδιολόγος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Κομοτηνής.

Μαχητής, ασυμβίβαστος, άνθρωπος του καθήκοντος, θαρραλέος και δυναμικός ήταν διαρκώς στο πλευρό μας. Με οδύνη τον αποχαιρετούμε.

Η Διοίκηση και σύσσωμο το προσωπικό του Γ.Ν. Κομοτηνής εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του για τη μεγάλη τους απώλεια.

Μακαρία η οδός…

Αιωνία του η μνήμη!!».

Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης: «Υπήρξε επιστήμων και άνθρωπος μαζί»

Τον Βασίλη Λούρμπα αποχαιρετά και ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, ο οποίος σε ψήφισμά του επισημαίνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή αναγγελία της απώλειας του αγαπητού μας Προέδρου Βασίλη Λούρμπα, γνωστού Καρδιολόγου της πόλης μας. Ο Πρόεδρός μας, Βασίλης Λούρμπας προσέφερε σημαντικό έργο τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο όσο και στο Νομό Ροδόπης, εργαζόμενος αόκνως μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του για την καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας. Ήταν, είναι και θα είναι Πρόεδρός μας, να σημειωθεί ότι εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου μας δύο φορές. Δεν θα ξεχάσουμε το ήθος του, την μετριοφροσύνη του, την επιστημοσύνη του, την συνέπειά του και την εργατικότητά του. Ήταν σοφός και δίκαιος στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Θα τον θυμόμαστε σαν φωτεινό φάρο που μας οδήγησε και μας οδηγεί σωστά στο δύσκολο έργο μας, δηλαδή στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Γενικά υπήρξε επιστήμων και άνθρωπος μαζί, ένας εξαίρετος συνδυασμός.  Υπηρέτησε την ειδικότητα της Καρδιολογίας για πάνω από 30 χρόνια στη Ροδόπη με επιτυχία στο έργο του. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του αγαπητού Προέδρου μας Βασίλη και αποφασίζει  ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του ιατρικού συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να διοργανώσει εκδήλωση επιστημονικού περιεχομένου στη μνήμη του.
  • Να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου στη σορό του.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στη ιστοσελίδα του ΙΣΡ.
  • Να παρακολουθήσει σύσσωμο την κηδεία του εκλιπόντος.
  • Να προβεί σε δωρεά 1000 ευρώ στο ίδρυμα ανιάτων στη μνήμη του.

Βασίλη, θα σε θυμόμαστε για πάντα. Καλό σου ταξίδι!»

Γιάννης Γκαράνης: «Ο Βασίλης Λούρμπας έφυγε νωρίς ενώ είχε να προσφέρει πάρα πολλά»

Επίσης στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής ανέφερε:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του εξαίρετου γιατρού Καρδιολόγου και άξιου αυτοδιοικητικού, Βασίλη Λούρμπα. Ως γιατρός τίμησε τον όρκο του στον Ιπποκράτη και διακόνησε τους ασθενείς με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Συνεργάστηκε άψογα με τους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. Από αυτή τη θέση καθώς επίσης με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΜ-Θ, ειδικά αυτές τις τραγικές μέρες των πυρκαγιών που καίνε τη Θράκη, στάθηκε σε 24ωρη βάση κοντά σε όσους είχαν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Βασίλης Λούρμπας έφυγε νωρίς ενώ είχε να προσφέρει πάρα πολλά στην επιστήμη του αλλά και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας. Θα λείψει από όλους μας αλλά κυρίως από την οικογένεια και τους οικείους του. Μεταφέρω εκ μέρους των συμπολιτών μας τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.