Εφυγε απο τη ζωη ο Θοδωρος Συριωτης

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του ηθοποιού, Θόδωρου Συριώτη.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο επίσης, ηθοποιός γιος του, Χρήστος. «Αντίο πατέρα μου. Αντίο κόσμε μου. Πέτα ψηλά» έγραψε στην ανάρτησή του.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και τα δεκάδες τηλεφωνήματα αγάπης. Είναι δύσκολες οι μέρες αυτές για μένα και προσπαθώ να βρω στηρίγματα. Συγχωρέστε με αν κάπου φάνηκα ασυνεπής. Την ένιωσα την αγάπη σας και την είχα πολύ ανάγκη. Σας ευχαριστώ! Χρόνια καλά σε όλους», ανέφερε στο δεύτερο μήνυμα του ο Χρήστος Συριώτης για την απώλεια του πατέρα του.

Ποιος ήταν ο Θόδωρος Συριώτης

Ο Θεόδωρος Συριώτης ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε ως μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989.

Έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά «Μικρομεσαίοι» η οποία προβλήθηκε την περίοδο 1992-93. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως Αλέξη Μινώτη, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζύλ Ντασέν και άλλους.

Μετά την αποχώρηση του από το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε με θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου όπως Γιώργου Κωνσταντίνου,Κατερίνας Γιουλάκη, Γ.Νικολαίδη, Θύμιου Καρακατσάνη, Γιώργου Κιμούλη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και με αρκετά δημοτικά περιφερειακά Θέατρα ,όπως το Θεσσαλικό Θέατρο και το Δηπεθε Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. (Ενδεικτικά : «Βαβυλωνία», «Όταν οι γυναίκες το γλεντούν», «Συνταγματάρχης πουλί», «Σαμία», «Δον Κάρλος» κ.α.)

Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε κινηματογραφικές παραγωγές και πολλές τηλεοπτικές σειρές.

* Με πληροφορίες από το gossip-tv.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.