Εφυγε απο τη ζωη ο Γιαννης Κελεποσιδης

Η «ψυχή και η καρδιά» της φιλικότητας και της ζεστής υποδοχής στο δήμο Κομοτηνής - Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Πέμπτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 11.00 το πρωί

Έφυγε την Τετάρτη το πρωί ο Γιάννης Κελεποσίδης, ο κυλικειάρχης τυπικά, αλλά ουσιαστικά ο άνθρωπος που πάνω από είκοσι τόσα χρόνια διατηρούσε ζεστή την «εστία» του δήμου Κομοτηνής. Ο άνθρωπος που με τη φιλικότητα και τη ζεστασιά του υποδεχόταν μ’ έναν καλό λόγο και την πιο περιεκτική καλημέρα, συμπολιτευόμενους κι αντιπολιτευόμενους, φίλα ή εχθρικά διακείμενους μεταξύ τους πολιτικούς-δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αλλά, κυρίως, τους πολίτες, με των οποίων την πλευρά πάντοτε ήτανε. Όσους καημούς κι αν μετέφερε έτσι ο καθένας από την αλγεινή γραφειοκρατία και την άδικη τις περισσότερες φορές διαχειριστική αυταρχικότητα της εξουσίας, ο Γιάννης Κελεποσίδης ήταν πάντοτε εκεί να μετατρέψει μαγικά τον κάθε πολίτη σε πρωταγωνιστή του δημόσιου βίου, επαναφέροντας τα πράγματα στη θέση τους. Καλημερίζοντας και έχοντας στο σκληρό δίσκο του μυαλού του, απ’ έξω τι καφέ έπινε ο καθένας. Κερνώντας αγάπη, καταδεχτικότητα κι ανθρωπιά.
 
Έφυγε ο Γιάννης Κελεποσίδης και με την αποχώρησή του από το δημοτικό μέγαρο κλείνει μια εποχή, αφού ο Γιάννης ήταν ένας από τους λίγους φορείς της βιωμένης ιστορίας του δήμου Κομοτηνής. Εξάλλου όλα αυτά τα τελευταία 20 χρόνια δεν λειτουργούσε με τυπικό ωράριο κυλικειάρχη, αλλά ήταν παρών πρωί και βράδυ, μέχρι που μετακομίστηκε με την ιστορία του δημαρχείου –φύγανε τα πορτραίτα δημάρχων- η έδρα τελικώς των δημοτικών συμβουλίων Κομοτηνής από το ιστορικό δημαρχείο στο Πολυλειτουργικό. Αφού ο Γιάννης Κελεποσίδης ξεκινούσε να εργάζεται και να οργανώνεται από τις 5 το πρωί, και σ’ όλες τις βραδινές συναντήσεις-δημοτικά συμβούλια τον παλιό καιρό, δημοτικές ομάδες, επισκέψεις επισήμων πρωί, απόγευμα, βράδυ αλλά και τις ενδιάμεσες ώρες, όλες τις ώρες που ήταν άνθρωπος στο δημαρχείο, ήταν «παρών». Αυτοβούλως. Το ίδιο ήταν και στην τελευταία κατάληψη του δημαρχείου από τους Αντιεξουσιαστές.
 
Ένας συμπολίτης κι ένας εργαζόμενος υπόδειγμα. Ένα σπουδαίος άνθρωπος, καλοΐσκιωτος, ζεστός, υπέροχος οικογενειάρχης, που άφησε πίσω του τη σύζυγό του Έφη και τις κόρες του Στέλλα και Χρυσάνθη που πρόλαβε να τη δει και  νύφη και από την οποία έγινε δις παππούς. …Πρόλαβε, γιατί ο Γιάννης Κελεποσίδης φεύγει νέος από τη ζωή, λίγο μετά τα δεύτερα –ήντα.

Ο Γιάννης Κελεποσίδης, ηρωικός και στην αρρώστιά του, υπερκέρασε ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα, και έδωσε γενναία τη μάχη ενάντια στην «αρρώστια».

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Καλό του παράδεισο, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύζυγό του Έφη, στις κόρες του Στέλλα και Χρυσάνθη και στον γαμπρό του Παναγιώτη…                        

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.