Εφυγε απο τη ζωη ο Δραμινος Τακης Λουκανιδης

Ο παλαίμαχος άσος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι πλέον στη ζωή, καθώς υπέστη έμφραγμα σήμερα το πρωί, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο. Ο λόγος για τον Δραμινό Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

O Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι Δράμας το 1937 και πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε με τη φανέλα της τοπικής ομάδας, της Δόξας, έχοντας 50 συμμετοχές και 13 γκολ. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το «τριφύλλι», που πρόλαβε τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Με το τριφύλλι στο στήθος αγωνίστηκε για 7 χρόνια. Σε αυτήν την περίοδο «έγραψε» 142 αγώνες και σκόραρε 59 φορές για την Α’ Εθνική, ενώ είχε και άλλες 12 συμμετοχές στο Κύπελλο. Συμμετείχε και σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας και 3 γκολ.
Με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (1967). Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες πέτυχε και 8 γκολ, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970.
Επίσης, δεν θα μπορούσε να μην είναι διεθνής, έχοντας σε 23 αγώνες με την Ελλάδα3 γκολ.

Το μεγάλο προσόν του εκλιπόντα ήταν η δυνατότητά του να αγωνίζεται με ευκολία σε πολλές θέσεις, κάτι που τον χαρακτήρισε το «πολυεργαλείο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που από σήμερα είναι πιο φτωχό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.