Εφερε καρπους η συναντηση της ΕΑΥΡ με τον αρχηγο της ΕΛΑΣ

Δρομολογείται η επίλυση τριών εκ των σημαντικότερων αιτημάτων της

Σε συνέχεια της συνάντησης της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλας ΤΖΑΤΖΑΝΑ και του Αντιπροέδρου κ. Ευστάθιου ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ,  με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστου Μαυραγάνη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη  27 Φεβρουαρίου 2024 στην Αθήνα, η ΕΑΥΡ ενημερώθηκε την Τετάρτη από το γραφείο του Αρχηγού  της ΕΛΑΣ για την θετική δρομολόγηση τριών εκ των  σημαντικών αιτημάτων της, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά την συνάντησή των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα η ΕΑΥΡ ενημερώθηκε ότι:

Α) Όσον αφορά στο αίτημά για άμεση αποκατάσταση των βλαβών του  υπηρεσιακού οχήματος  μεταγωγής κρατουμένων  του Α.Τ. Κομοτηνής, το οποίο παρέμενε ακινητοποιημένο λόγω σοβαρής βλάβης, επισπεύδονται οι διαδικασίες αποκατάστασής του και άμεσα θα εγκριθεί η σχετική απαιτούμενη δαπάνη, ώστε πολύ σύντομα να δοθεί στην κυκλοφορία και οι αστυνομική να μπορούν να εκτελούν και πάλι με ασφάλεια τις μεταγωγές κρατουμένων.

Β) Όσον αφορά στην συντήρηση – αποκατάσταση φθορών  των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, επισπεύδονται οι διαδικασίες ολικής παραχώρησης  της έκτασης και των υφιστάμενων κτιρίων στην Ελληνική Αστυνομία – ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας φακέλου ώστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής να συμπεριληφθούν  μεταξύ των επιλέξιμων κτιρίων ελληνικού δημοσίου που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ΗΛΕΚΤΡΑ μέσω ΕΣΠΑ.

Γ) Όσον αφορά στο αίτημά για αποκατάσταση λειτουργίας των δύο εξομοιωτών διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών (fats U.S.A.) του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής οι οποίοι είναι ανενεργοί, αλλά κρίνονται  απολύτως απαραίτητοι για την ποιοτική εκπαίδευση των Δοκίμων στην χρήση όπλων, η ΕΑΥΡ ενημερώθηκε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα διερευνήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονων συστημάτων fats στην αστυνομική εκπαίδευση, καταρτίζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα σχετικό τεύχος τεχνικών προδιαγραφών , ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθεί ο εφοδιασμός των Σχολών με εξομοιωτές διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών (fats).

Το Διοικητικό  Συμβούλιο  της  ΕΑΥΡ εκφράζει  τις  θερμές του ευχαριστίες  στον  Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και την τόσο άμεση ανταπόκρισή του να κινητοποιήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες – σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας – ώστε να δρομολογηθούν ήδη λύσεις σε τρία από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσής μας». Παράλληλα γνωστοποιεί ότι «όπως μας διαβεβαίωσε εξετάζονται λύσεις και για τα υπόλοιπα τοπικά μας προβλήματα -οι οποίες θα δοθούν στο άμεσο μέλλον – πάντα σε συνεργασία με το Προεδρείο της Ένωσής μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.