Ευχηθηκαν χρονια πολλα στο Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης κ. Παντελεημονα

Πλήθος πιστών βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ανήμερα της εορτής του Αγίου

Επιδόθηκε βιβλίο με συγκεντρωμένες τις μελέτες και τα άρθρα του Σεβασιμώτατου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών διακονίας στη Μητρόπολη

Πλήθος πιστών βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την ονομαστική του εορτή.

Στην λειτουργία, όπου τελέστηκε και χειροτονία Πρεσβύτερου, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στην έννοια της εκκλησίας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο και του εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τονίζοντας πως είναι ένας δραστήριος ποιμενάρχης, με ανοιχτά μυαλά, που διακονεί τον τόπο με μεγαλοσύνη, αλλά και γνώση των πραγμάτων.

«Έχει δύο στοιχεία ο δεσπότης σας, την ομορφιά της ψυχής, το τσαγανό της ορθοδοξίας» ανέφερε, ευχόμενος εκ μέρος όλων των παρευρισκόμενων πολλά έτη.

Προσφορά επετειακής έκδοσης με γραπτά του Σεβασμιώτατου

Λίγο πριν το τέλος της Λειτουργίας, παραδόθηκε στα χέρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής μια επετειακή έκδοση επ’ ευκαιρίας της δεκαετούς Αρχιερατείας του στην Κομοτηνή. Πρόκειται για μια επετειακή έκδοση με τίτλο «Μελέτες και Άρθρα Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος», που συγκεντρώνει γραπτά του Σεβασμιώτατου από όλη την ιερατική του πορεία, από την εποχή που ήταν Αρχιμανδρίτης στη Μητρόπολη Ξάνθης, μέχρι και σήμερα, μια προσπάθεια που ήταν έκπληξη και για τον ίδιο.

Ο τόμος αυτός εκδόθηκε με μέριμνα της εκδοτικής Επιτροπής, αποτελούμενης από τους Πρωτοπρεσβύτερους Γεώργιο Παπαβέργη και Παρασκευά Παρθένη, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, Καθηγητή κ. Γεώργιο Τσιγάρα.

Παραδίδοντας τον τόμο στον Σεβασμιώτατο, ο κ. Τσιγάρας αναφέρθηκε στα λόγια του Αποστόλου Παύλου, «μακάριον έστί διδόναι ή λαμβάνειν», που εννοεί πως εκείνος πού λαμβάνει κάτι αποκτά μίαν σχετική μακαριότητα, μίαν ευτυχία, ενώ αυτός που προσφέρει χωρίς φειδώ και με ιλαρότητα αποκτά την αιώνια μακαριότητα.

«Εάν αυτό ισχύει για κάθε προσφέροντα, πόσο μάλλον ισχύει, όταν κάποιος προσφέρει κάτι στον Μητροπολίτη του και πνευματικό του πατέρα» ανέφερε ο κ. Τσιγάρας και συνέχισε «η προσφορά του τόμου αυτού, που δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών διακονίας του Σεβασμιώτατου στην Μητρόπολη και παραδόθηκε με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, είναι βέβαιοι ότι ασφαλώς τον συγκινεί και του δίνει χαρά, μιας και ξέρει να δίνει αξία στην κάθε στιγμή της ζωής, και να την συνδέει με τον δάκτυλο και την παρουσία του Θεού».

«Μεγάλη η τιμή δι’ ημάς, Σεβασμιώτατε, τα Μέλη της Εκδοτικής Επιτροπής, η έκδοση του τόμου αυτού» σημείωσε, που του έδωσε διπλή χαρά, διότι αφενός είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την προσφορά προς το πρόσωπό του, αλλά και γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να εμβαθύνουν και να μαθητεύσουν στα δύο σχολεία, το ένα που ονομάζεται «Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής» και το άλλο που λέγεται «Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία», δύο αλληλοδιδακτικά σχολεία στα οποία οποίος μαθήτευσε και μαθητεύσει, ποτέ δεν χάνει.

«Σεβασμιώτατε, όλοι εμείς ως Ορθόδοξοι κάτοικοι της μητροπολιτικής περιφέρειας της Ροδόπης, ως Έλληνες και ως άνθρωποι, Σας οφείλομεν πολλά, διότι πανθομολογουμένως διακινείτε θυσιαστικά και κατά τον καλύτερο τρόπο την Ορθοδοξία, το Γένος μας, την Θράκη, αλλά και τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό» τόνισε ο κ. Τσιγάρας, καταλήγοντας, πριν μεταφέρει τις ευχές του, πως ότι και αν κάνουν για τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα είναι λίγο σε σχέση με όσα κάνει για τους κατοίκους και τη Ροδόπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.