Ευχες στον Μητροπολιτη Παντελεημονα για τα ονομαστηρια του

Στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά το πέρας της λειτουργίας

Ευχές, επί την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, δέχτηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, μετά την εορταστική Θεία Λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονος στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή.

Επίσημοι, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Μαρία Τζιάτζη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρη Λουρίκα, αλλά και πλήθος πιστών βρέθηκε στην εκκλησία για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο, με πρώτο τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ο οποίος παρέστη και κήρυξε κατά την θεία λειτουργία.

Πρότυπο η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Στο κήρυγμά του για τον Άγιο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τόνισε πως στον Άγιο Παντελεήμονα, που χαρακτηρίζεται ως Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός, ενώνονται η ανάγκη για την υγεία του σώματος, και την υγεία της ψυχής, που έχουν σχέση με τον ενιαίο αδιαίρετο άνθρωπο.

Εξέφρασε δε την χαρά για την εορτή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, που αποτελεί τρόπο για να απευθύνουμε ευχές σε αυτόν που νύχτα μέρα έρχεται και προσεύχεται για εμάς.

Μετέφερε δε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του, και του ευχήθηκε για όσα είναι, για όσα σκέφτεται, για όσα προγραμματίζει, για όσα κομίζει μέσα στην Εκκλησία, που ήδη μετατρέπουν την Μητρόπολη του ως πρότυπο σε ολόκληρη την ελλαδική εκκλησία.

«Προχωρούμε μαζί, αυτό το δρόμο, σε αυτό το ρόλο που μας έδωσε ο Χριστός, να τον διακονήσουμε για χάρη της Εκκλησίας» τόνισε.

Ευχαριστίες από τον Μητροπολίτη κ Παντελεήμονα

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στην εκκλησία για την θεία Λειτουργία, παρά τις καιρικές συνθήκες, αρχής γενομένης από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, με τον οποίο έχουν αγαστή συνεργασία και με τους υπόλοιπους Μητροπολίτες της Θράκης.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως αυτή την ημέρα αναδεικνύεται η αξία της υπομονής, που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Τόνισε δε προς τους πιστούς πως «είμαι περήφανος γιατί με έφερε ο Θεός να ζήσω ανάμεσά σας και δίπλα σας» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.