Ευχες στον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης Παντελεημονα

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος του μεγαλομάρτυρος και ιαματικού

Τις ευχές κλήρου και λαού, την ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, δέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουλίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς που βρέθηκαν στην εκκλησία ευχαρίστησε το Θεό γιατί βρέθηκε ποιμενάρχης αυτής της περιοχής, με το λαό της Ροδόπης, παντού πρόθυμο, παντού μπροστά, να γεμίζει με κατάνυξη τις εκκλησίες.
 

Ο πνευματικός του πατέρας, Μητροπολίτης Ξάνθης, του έδωσε αυτό το όνομα, την ημέρα της χειροτονίας του σε Διάκονο, και θέλει με την χάρη του Θεού να ακολουθήσει τα ίχνη του Αγίου, του μεγαλομάρτυρος και ιαματικού.
 
Ευχαρίστησε δε τους ιεράρχες που βρέθηκαν στο ναό για να του ευχηθούν, καθώς και τους άρχοντες, τους στρατιωτικούς αλλά και το λαό που βρέθηκε εκεί.
 

Στο ναό είχε μεταφερθεί και η ιερά χείρα του Αγίου Βασιλείου, την οποία προσκυνούσαν οι πιστοί, με τον Μητροπολίτη να σημειώνει πως τους δείχνει το δρόμο, γιατί ένας ποιμένας πρέπει να πηγαίνει μπροστά, να δείχνει το δρόμο, και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, να προχωρήσουν στη ζωή τους, που είναι ένας δρόμος που οδηγεί στη βασιλεία του Θεού.
 

Σημείωσε δε πως όταν ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Μητροπολιτικού Μεγάρου, θα περιμένει όλους τους πιστούς σε αυτό, μέχρι τότε όμως, στην ονομαστική του εορτή δέχεται τις ευχές εντός της εκκλησίας, κατά τη διανομή του αντιδώρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.