Ευχες για ενα καλυτερο 2017 στην Πρωτοχρονιατικη βασιλοπιτα της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης (+Gallery)

Μητροπολίτης Παντελεήμων «Όλοι μαζί , με αγάπη για τον τόπο, με υπομονή, με αγάπη για την ιστορία και τα παιδία μας να προχωρήσουμε και να δώσουμε στον τόπο, στη Θράκη και στη Ροδόπη το μέλλον που της αξίζει»

Η πρώτη Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της νέας χρονιάς, λίγες ώρες πριν την έλευσή της, κόπηκε από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα το απόγευμα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών της Πόλεως και του Νομού, καθώς και του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχία Πεζικού Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, ο Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων της εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και αρκετοί πολίτες.
 
Κατά τον αγιασμό της Βασιλόπιτας στο χώρο παρατέθηκαν και τα Τίμια Δώρα που βρίσκονται από την Παρασκευή στην Κομοτηνή, και τίθενται σε προσκύνημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
 
 

Ευλογημένο και ειρηνικό το 2017

 
Με την ευχή να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ανακαίνιση του Επισκοπείου της Μητροπόλεως, ώστε τελετές όπως αυτή να φιλοξενούνται στον χώρο που τους αρμόζει ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, που ευχήθηκε το 2017 να είναι ευλογημένο και ειρηνικό.
 
«Σήμερα οι άνθρωποι, προσπαθούν με τα ψέματα να ξεγελάσουν τη ζωή τους, και αν ξεγελάσουν ο ένας τον άλλο» σημείωσε, τονίζοντας πως όταν βλέπουμε κάποιον να λέει ψέματα εμείς δεν αντιδρούμε από ευγένεια και αξιοπρέπεια, λέγοντας «νομίζει ότι με κοροϊδεύει, αλλά στην ουσία κοροϊδεύει τον εαυτό του»
 
Τη ζωή, τόνισε, την ξεγέλασε πρώτος ο ίδιος ο Χριστός, που έγινε δόλωμα, και μετά τη σταύρωσή του στην ανάσταση επικράνθη, και κάνοντας υπέρβαση ελευθέρωσε τους ανθρώπους και «ο Άδης κατεπατήθει»
 
«Όμως εμείς μπορούμε να γελάσουμε τον κόσμο» αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως έχουμε καταντήσει πιο μοναχικοί από ποτέ, φέρνοντας παράδειγμα μια παρέα δέκα και περισσότερων ανθρώπων που ο καθένας είναι στον κόσμο του και ψάχνει μέσα στο κινητό του να ικανοποιήσει τα μάτια του και το μυαλό του.
 

 Να δώσουμε στη Ροδόπη και τη Θράκη το μέλλον που της αξίζει

 
«Εγώ σήμερα σαν πατέρας σας πνευματικός και αδερφός σας, θέλω να σας πώς ότι αυτό τον κόσμο θα τον ξεγελάσουμε με την αγάπη και την υπομονή μας, και με την αγάπη προς τον κόσμο και τους ανθρώπους» τόνισε, επισημαίνοντας πως με αυτή την αφετηρία μπορούμε να γίνουμε ένα σώμα, μια κοινωνία, μια οικογένεια, γιατί τίποτε δεν μας χωρίζει.
 
«Μπορεί τα πιστεύω μας να είναι διαφορετικά, όμως το συμφέρον και για τον τόπο και για τη ζωή μας είναι άλλο και είναι κοινό» και ο ίδιος θα είναι πάντα κοντά σε όλους αδερφός και πατέρας, και όλοι μαζί , με αγάπη για τον τόπο, με υπομονή, με αγάπη για την ιστορία και τα παιδία μας να προχωρήσουμε και να δώσουμε στον τόπο, στη Θράκη και στη Ροδόπη το μέλλον που της αξίζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.