«Ευχαριστουμε δε θα παρουμε»

«Αιχμές» από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών για τις επικείμενες εκλογές στο Σισμανόγλειο

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία της 22ας Μαρτίου για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Σισμανόγλειο Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής της Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανατρέχοντας στις προεκλογικές εξαγγελίες και στις προγραμματικές δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης, τις οποίες πιστέψαμε και στηρίξαμε και είχαν να κάνουν με την αναβάθμιση και στήριξη του ΕΣΥ, έξω από κάθε μορφή μνημονίου, ότι κάποιοι θα το άλλαζαν και θα το ανέτασσαν σ’ ένα άλλο περιβάλλον με ένα διαφορετικό ήθος, διευρύνοντας και στελεχώνοντας τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων, με ανθρώπους μέσα από τα κινήματα, μέσα από τους αγώνες, με την απαιτούμενη τεχνογνωσία και κυρίως από τους εργαζομένους που στήριξαν με αυτοθυσία το ΕΣΥ όλα τα προηγούμενα παλαιομνημονιακά χρόνια.
 
Δυστυχώς όμως, όλα αυτά ήρθαν σε αναντιστοιχία με τις αμιγώς κομματικού χαρακτήρα επιλογές, των διορισμένων μελών των ΔΣ σε ολόκληρη την υγειονομική επικράτεια (με συνταξιούχους σωμάτων ασφαλείας και διάφορους επαγγελματίες) που ουδεμία σχέση έχουν τόσο με το χώρο της υγείας όσο και με τους αγώνες που δώσαμε, γι αυτό και μας βρίσκουν καθολικά αντίθετους ( όσο δε αφορά τις επιλογές των διοικητών οσονούπω ….ίδωμεν !!!…..τα περί τεχνογνωσίας από επιστήμονες ειδικούς στη διοίκηση μονάδων υγείας κτλ !!!).
Αυτές λοιπόν οι παλαιοκομματικές επιλογές και πρακτικές, δεν συνάδουν με τη ριζοσπαστικότητα και τη διαφορετικότητα για τις οποίες αγωνιστήκαμε. Πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό …που εμείς δεν θα πάρουμε!
Τους τα χαρίζουμε λοιπόν, αυτά τα ίδια και εκ προοιμίου πλειοψηφικά, διορισμένα, κυβερνητικά, εγκάθετα συμβούλια.
Ας συμμετάσχουν κάποιοι άλλοι, φιλόδοξοι συνάδελφοι και δη κάποιοι συγκεκριμένοι , οι οποίοι αλλάζουν ιδεολογοσυνδικαλιστικά άμφια και κομματικούς μανδύες, με περισσή ευκολία (ευελπιστούμε με την ίδια ευκολία να μην αλλάζουν θέσεις και για τα κεκτημένα των εργαζομένων) ως μόνιμοι επιβάτες πάνω στο όχημα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αναζητώντας απεγνωσμένα ένα στασίδι στο ναό της ιδιοτέλειας και του οπορτουνισμού.
 
Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί και αταλάντευτοι στις θέσεις μας, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας και σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το ρόλο των πραιτοριανών και των μανδαρίνων της οποιασδήποτε κυβέρνησης ,ούτε τον ρόλο των θεσμικών φυλάρχων των εργαζομένων.
Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτοί είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν, πολλώ δε μάλλον να επηρεάζουν συναδέλφους μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αρθρώνοντας δυσνόητα προσωπικά πονήματα και αφηγήματα, όταν στις κρίσιμες ώρες της μάχης άφησαν ανάγλυφα το αρνητικό αποτύπωμα τους διαφυλάττοντας πρωτίστως τις καρέκλες τους!
Η ιστορία τους έχει καταγράψει! Αναζητήστε τους.
Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς, θα ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στο οποιοδήποτε σχήμα προκύψει. Θα είμαστε συνεργάσιμοι, όπως και αντίθετοι με ότι είναι ικανό να πλήξει τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και την υπόσταση του ίδιου του νοσοκομείου .
 
Τέλος, εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της ερχόμενης Τρίτης, καλούμε τα μέλη όπως και τους φίλους μας να πράξουν κατά συνείδηση!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.