«Ευχαριστω» των Πυροσβεστικων Υπηρεσιων Εβρου προς την Κοινωνικη Κουζινα «Ο Αλλος Ανθρωπος»

Προσέφερε γεύματα στους πυροσβέστες την περίοδο της φωτιάς στη Δαδιά

Ευχαριστήρια επιστολή απεύθυνε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, Πύραρχος κ. Σπύρος Κούτρας προς τον κ. Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, δημιουργό της Κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Αφορμή αποτέλεσε η αυθόρμητη παρουσία του δεύτερου στη Δαδιά, κατά το διάστημα που μαίνονταν οι φωτιές του καλοκαιρού στο ξεχωριστής αξίας δάσος της περιοχής, και η προσφορά γευμάτων στους Πυροσβέστες και εθελοντές που μάχονταν για την κατάσβεσή της.

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την αυθόρμητη κίνηση να ενισχύσετε με τη μαγειρική σας τέχνη τους εκατοντάδες πυροσβέστες που επιχείρησαν στην πρόσφατη μεγάλη δασική πυρκαγιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Κούτρας και συμπληρώνει: «Η πυρκαγιά διήρκεσε από τις 21 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου.

Η δωρεά σας, κάλυψε μέρος από τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πυροσβεστών που επιχειρούσαν όλες αυτές τις ημέρες. Ταυτόχρονα όμως αποτέλεσε πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το πολυήμερο και κοπιαστικό έργο της κατάσβεσης.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον Νομό Έβρου, πρωτοβουλία σαν την δική σας αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση αγάπης για το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Τόπο μας.
Εκ μέρους όλων των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση και την φύλαξη της ιδιαίτερης αυτής πυρκαγιάς, εύχομαι ολόψυχα την ευόδωση των υψηλών ανθρωπιστικών στόχων της Κοινωνικής κουζίνας, και σε εσάς προσωπικά, υγεία και δύναμη στον καθημερινό αγώνα σας».

Κ. Πολυχρονόπουλος: «Η αλληλεγγύη είναι από όλους για όλους χωρίς καμία εξαίρεση»

Από την πλευρά του ο κ. Πολυχρονόπουλος σχολίασε:

«Μόνο η ΠΥ Αλεξανδρούπολης, εκεί ψηλά, σε αυτή την απόμακρη γειτονιά. Πήραμε το πρώτο ευχαριστώ που ήμασταν εκεί, μαζί τους. Δεν το χρειαζόμαστε, ειδικά εγώ, αλλά είναι μια επιβράβευση, ένα χτύπημα στον ώμο, λέγοντας ευχαριστώ που είμασταν μαζί. Ευχαριστώ σαν Κωνσταντίνος που ήμασταν μαζί και για αυτό το γράφω (…). Οι αγκαλιές που κάναμε με όλους εκεί, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους κατοίκους, τα παιδιά και τις γυναίκες που τρέχανε κάθε μέρα μέσα στη φωτιά, σας ευχαριστώ.

Εδώ και 10 χρόνια όπου πλημύρες, σεισμός, πυρκαγιά, πόλεμοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ό,τι άλλη καταστροφή γίνεται είμαστε εκεί μαζί με όλους όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή, πυροσβέστες, εθελοντές άνθρωποι γενικά που πιστεύουν στην αλληλεγγύη και θεωρούν χρέος τους προς την ανθρωπότητα χωρίς καμία διάκριση γιατί η αλληλεγγύη είναι από όλους για όλους χωρίς καμία εξαίρεση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.