Ευχαριστιες του ΠΟΞ προς τον Ε. Στυλιανιδη και τον Ντ. Χαριτοπουλο για την ψηφιοποιηση του Λαογραφικου Μουσειου

Στόχος το Μουσείο της Ξυλαγανής να ενταχθεί ως τοπόσημο στον Πανελλήνιο Χάρτη του Υπουργείου Πολιτισμού και να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών

Στον εκσυγχρονισμό και την επαφή με ένα ευρύτερο κοινό του Λαογραφικού Μουσείου στοχεύει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής (ΠΟΞ) με το έργο της ψηφιοποίησης και ανάδειξης που ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

«Στόχος είναι το Μουσείο μας να εκσυγχρονισθεί, να ψηφιοποιηθεί η συλλογή με τρόπο που να μπορεί να προβάλλεται στο διαδίκτυο και στα σχολεία όλης της χώρας και να καταστεί επισκέψιμο σε συλλόγους, μαθητές ή τουρίστες της περιοχής» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΞ.

Μάλιστα δεν παραλείπει να ευχαριστήσει για το σημαντικό αυτό έργο «τον Βουλευτή Ροδόπης και συμπατριώτη μας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού προσκάλεσε ειδικούς στο χωριό μας προκειμένου να δρομολογήσει την εκπόνηση μελέτης, την ένταξη του έργου σε σχετικά προγράμματα και να επιτύχει την αντίστοιχη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού».

Επίσης ευχαριστεί «τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος σε συνεργασία με τον Υπουργό μας αποφάσισε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών να καταστεί φορέας υλοποίησης του έργου».

«Στόχος του Συλλόγου μας είναι το Μουσείο της Ξυλαγανής να ενταχθεί ως τοπόσημο στον Πανελλήνιο Χάρτη του Υπουργείου Πολιτισμού, αναδεικνύοντας την ιστορία μας και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» εκμυστηρεύεται κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο ΠΟΞ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.