ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης: Ανεβηκαν στις στεγες να φανε τα συννεφα οι μαθητες του!

Με μια δροσερή παράσταση υποδέχτηκαν το καλοκαίρι - Αγκάθι παραμένει το κτιριακό για το σχολείο

Μια μοναδική γιορτή, αψηφώντας την βροχή που απείλησε να τους την χαλάσει, έστησαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής, στο χώρο του σχολείου στους Υφαντές, την Τετάρτη 12 Ιουνίου.
 
Καθηγητές αλλά και γονείς, απόλαυσαν μια μοναδική παράσταση, για την οποία τα 36 παιδιά  δούλεψαν πάρα πολύ να υλοποιήσουν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρώσουν.
 

Άλλωστε για την παράσταση, «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» που είχε ένα καλοκαιρινό και δροσερό θέμα, έγιναν πρόβες με πολύ μεράκι από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, και παρόλο που ο καιρός τους τα χάλασε λίγο, προσαρμόστηκαν κατάλληλα ώστε να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία, όπως σημείωσε η κ. Χριστίνα Πολίτη, διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής.
 
Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται για μεταφορά στη σκηνή του ομώνυμου βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές παραστάσεις με πολλά μηνύματα που έχουν αποδέκτες μικρούς και μεγάλους.
 
Σύμφωνα με το σενάριο η επαναστάτρια Αννούλα, ο κύριος και η κυρία Φουρφουρίδου, ο Δήμαρχος και όλοι οι κάτοικοι της Τσιμεντούπολης, αλλά και ξωτικά και στοιχεία της φύσης με την αρωγή των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ, ανέβηκαν στις στέγες της Τσιμεντούπολης. Απ’ εκεί ψηλά οι πρωταγωνιστές μέσω μιας σειράς χαρούμενων, διασκεδαστικών και μαγικών μουσικοχορευτικών δρωμένων που ακολούθησε, είδαν κατάματα την άχαρη πλευρά του τσιμέντου και αποφάσισαν να αγαπήσουν περισσότερο το πράσινο της φύσης, τα φυτά και τα λουλούδια και ν’ αλλάξουν άρδην την γκρίζα και μουντή πόλη τους. 

Ανάγκη για κτιριακή ενίσχυση του σχολείου 

Στο σχολείο γίνονται γενικά μαθήματα Γυμνασίου, καθώς και δύο εργαστήρια, το εργαστήριο γεωπονίας και το Εργαστήριο αυτόνομης διαβίωσης, μέσα από τα οποία τα παιδιά θα αποκτήσουν επαγγελματικές δραστηριότητες, για να έχουν μια ευκαιρία στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, που είναι και ο σκοπός του σχολείου αυτού.
 
Τα συνολικά 36 παιδιά του σχολείου έχουν 22 εκπαιδευτές οι οποίοι, σύμφωνα με την διευθύντρια, επαρκούν για την εξυπηρέτηση των παιδιών, όμως υπάρχει στενότητα χώρου.
 

Και αυτό γιατί λόγω του αριθμού των παιδιών, δεν επαρκούν οι αίθουσες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο τμήματα με εκπαιδευτικούς σε κάθε τάξη, κάτι που δυσχεραίνει τη μαθησιακή εμπειρία.
 
Για αυτό και θα  ήθελαν να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση, αλλά και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, μιας κι το κτίριο του σχολείου δείχνει πλέον αρκετά την ηλικία του, και πλέον χρίζει ανακαίνισης, ώστε και οι ίδιοι να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα και με περισσότερη άνεση, προς όφελος των παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.