Εμπειρια επιχειρηματικης καινοτομιας στο Γυμνασιο Διαπολιτισμικης Εκπαιδευσης Σαπων

Παρασκεύασαν τη δική τους μπύρα

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία παρασκευής μπύρας και στο τέλος να την παράξουν οι ίδιοι με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, κ. Κωνσταντίνας Βογιατζή (μάθημα τεχνολογίας)  και κ. Μακρίνας Καραγλάνη (μάθημα βιολογίας), είχαν οι μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Παρουσίασαν το εγχείρημα τους στη διάρκεια εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου που συνεχάρη μαθητές και καθηγητές για την αξιόλογη προσπάθεια τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να αξιοποιούν τα εργαλεία που τους δίνονται από το σχολείο για να κατακτήσουν γνώσεις και δεξιότητες.

Αφορμή για την παραγωγή της μπύρας στάθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία μίας επιχείρησης», το οποίο παρακολουθούν οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε σε θεωρητικό επίπεδο, περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης «Βεργίνα» και το τελικό στάδιο της ήταν η πρακτική εφαρμογή όσων έμαθαν οι μαθητές.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του εγχειρήματος τους,  οι μαθητές εμφιάλωσαν την μπύρα που παρασκεύασαν και ενημέρωσαν ότι θα καλέσουν εκ νέου τους γονείς και τους καθηγητές τους προκειμένου να την δοκιμάσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.