Δυστυχημα στη σιδηροδρομικη διαβαση της Μελετης (+Gallery)

Νεκρός ο οδηγός οχήματος, που παρασύρθηκε από τραίνο

Ένας άνδρας, ηλικίας 30-35 ετών, έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής, σε δυστύχημα που σημειώθηκε στην παλιά εθνική οδό Κομοτηνής-Ιάσμου, στη σιδηροδρομική διάβαση της Μελέτης. Ήταν λίγο μετά από τις 9.30, όταν το επιβατηγό όχημα, που κινούταν με κατεύθυνση την Κομοτηνή, βρέθηκε πάνω στη διάβαση, την ώρα που στο σημείο πλησίαζε το τραίνο, που εκτελούσε το βραδινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη.

Το μοιραίο δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε, με το τραίνο να παρασέρνει για αρκετά μέτρα το επιβατηγό όχημα και να το ρίχνει έξω από τις ράγες. Από την ισχυρή σύγκρουση ο οδηγός εκτινάχθηκε και κατέληξε έξω απο το όχημα, ενώ όταν έφθασε στο σημείο το ασθενοφόρο ήταν πλέον αργά για τη ζωή του.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που ερεύνησαν εξονυχιστικά την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τυχόν επέβαιναν και άλλα άτομα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε. Ταυτόχρονα, έρευνα εξελίσσται και για την εξακρίβωση των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν.


Το ένα ενδεχόμενο ειναι ο οδηγός του οχήματος να αγνόησε τις κατεβασμένες μπάρες της διάβασης και να επιχείρησε με ελιγμό να διέλθει από αυτήν. Ένα δεύτερο όμως ενδεχόμενο είναι να μην κατέβηκαν καθόλου οι μπάρες- πράγμα που συμβαίνει αρκετές φορές, όπως μας μετέφεραν κάτοικοι γειτονικών οικισμών, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός, στην προσπάθειά του να διασχίσει ισόπεδη φυλασσόμενη διάβαση, συγκρούσθηκε με επιβατική αμαξοστοιχία «INTERCITY», που κατευθυνόταν από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Ουδείς εκ των επιβατών της αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε. Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη προσωρινά, έως την 23:00 ώρα της ιδίας, οπότε και αποκαταστάθηκε.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.