Δυσκολο να αλλαξουν πολλα στην παραλια Μολυβωτης στο αμεσο μελλον

Δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης ο Δήμος Κομοτηνής, πέρα από την συμπερίληψή της στο δίκτυο μονοπατιών που σχεδιάζει στην παραλιακή ζώνη

Εξαιρετικά περιορισμένες είναι οι πιθανότητες, όχι μόνο εγκατάστασης επιχειρήσεων, αλλά και επεμβάσεων στην παραλία της Μολυβωτής από το Δήμο Κομοτηνής.

Αυτό τονίστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση της χωροθέτησης χώρων αναψυχής στις παραλίες Μέσης και Αρωγής, όπου ο δημοτικός Σύμβουλός κ. Λουτατίδης ρώτησε τι γίνεται με την παραλία της Μολυβωτής.

Η απάντηση ήταν πως αυτή τη στιγμή, και πιθανότατα για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, μιας και η παραλία της Μολυβωτής είναι ανάμεσα στις τρεις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (οι άλλες δύο είναι η αρχαία Δικαία και μια περιοχή στην Αρχαία Μαρώνεια) οι οποίες εξαιρούνται από την παραχώρηση αιγιαλού στους Δήμους.

Έτσι ο Δήμος, ακόμα και αν το επιθυμεί, σίγουρα δεν μπορεί να παρέμβει εκεί, και το μέλλον μάλλον θα εξαρτηθεί από την πορεία της αρχαιολογικής έρευνας, που συνεχίζεται στην περιοχή.

Η μόνη παρέμβαση που μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου, είναι η σύνδεσή της με δίκτυο μονοπατιών που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Κομοτηνής στην παραλιακή περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χαρακτηρισμένα μονοπάτια στην πεδινή Ροδόπη, παρά μόνο την Ορεινή. Όμως πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος έβγαλε πρόσκληση χρηματοδότησης συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς για δράσεις αναβάθμισης του υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, αλλά και τη δημιουργία νέων, όπως και τη δημιουργία και βελτίωση των χώρων αναψυχής σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών.

Μέσω αυτού ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει ένα στην περιοχή της Μολυβωτής, καθώς και ένα το οποίο θα συνδέει την παραλία της Μέσης με την Αρωγή.

Αυτή τη στιγμή βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχουν χαρακτηρισμένα μονοπάτια στις περιοχές, αλλά περιμένουν ανταπόκριση για να ενεργοποιήσουν τα καινούρια και να υποβάλλουν πρόταση, κάτι το οποίο θεωρούν πως θα τους δώσει δυνατότητες να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις έστω και περιορισμένες, στην Μολυβωτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.