Δυο Βουλγαροι παρεδωσαν φορτηγο με μεταναστες σε Συριο και πηγαν στην αστυνομια να δηλωσουν κλοπη

Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρείς διακινητές, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 37 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 24χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε άτομα.
 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 47 και 37 ετών, οδηγώντας δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβησαν στον Έβρο, όπου παραχώρησαν το ένα από αυτά στον 24χρονο, προκειμένου να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τους πέντε μετανάστες.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και τους άλλους δύο δράστες, υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι μετέβησαν σε αστυνομική υπηρεσία, προκειμένου να δηλώσουν ψευδώς την κλοπή του οχήματος, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η παράνομη μεταφορά.
 
Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

26 Σύριους «στοίβαζε» σε ειδική κρύπτη 23χρονος Βούλγαρος

Συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 23χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 26 υπηκόους Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 23χρονος, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του οχήματος, 26 μετανάστες, τους οποίους μετέφερε ο δράστης, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.
 
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. 

Δύο διακινητές συνέλαβε η αστυνομία στον Έβρο

Προωθούσαν στη χώρα συνολικά 10 άτομα

Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, ηλικίας 55 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 10 άτομα. 6 από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και 4 υπήκοοι Ιράκ.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Ταύρης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Προβατώνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.
 
Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
 
Συνολικά κατασχέθηκαν:
? 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
? 2 κινητά τηλέφωνα
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

6.000 ευρώ έκλεψε από σπίτι στη Δράμα που δούλευε 34χρονη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από οικία, που διαπράχθηκε, στην πόλη της Δράμας.
 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 34χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, η δράστιδα εργαζόμενη περιστασιακά, κατά το χρονικό διάστημα 4-11-2014 έως 3-9-2015, σε οικία της Δράμας, αφαίρεσε από το εσωτερικό της συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ. Στην κατοχή της 34χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

7 έφηβοι εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1 Μαΐου 2015, από την πόλη της Καβάλας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά εφήβων, ηλικίας 18, 17, 17, 17, 14, 14 και 12 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1 Μαΐου 2015, ο ένας 17χρονος, αφαίρεσε, από την πόλη της Καβάλας, 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια πούλησε τη μοτοσικλέτα σε έναν άλλον 17χρονο και τα πλαστικά της μέρη σε έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Ο δεύτερος 17χρονος με τη σειρά του, μαζί με τον τρίτο 17χρονο και τον 18χρονο διέθεσαν το παραπάνω δίκυκλο, έναντι χρηματικής αμοιβής, στους άλλους τρεις δράστες. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκε η αφαιρεθείσα δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 39 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 39 υπηκόους Συρίας. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, 39 άτομα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.