Δυο Συριους διακινητες συνελαβε η αστυνομια στον Εβρο

Περνούσαν στη χώρα με πλαστική βάρκα 5 συμπατριώτες τους - Άλλοι 30 ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 43 και 50 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε πέντε άτομα, υπηκόους Συρίας.
 
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε συμπατριώτες του.
 
Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 30 περίπου, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους. Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. 

Επεισόδια πριν τον αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ

Σε δύο προσαγωγές οπαδών της ΑΕΚ προχώρησε η αστυνομία

Συνελήφθησαν το Σάββατο στην Ξάνθη και τα Πηγάδια Ξάνθης, δύο άτομα, ηλικίας 17 και 21 ετών, που συμμετείχαν σε επεισόδια αθλητικής βίας. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών μέτρων, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
 
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση.
 
Ειδικότερα, το Σάββατο το πρωί, στην Ξάνθη, ο 17χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων που εξύβρισε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε με χρήση σωματικής βίας 42χρονο, που βρισκόταν στα εκδοτήρια εισιτηρίων.
 
Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.
 
Το Σάββατο το βράδυ, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, έξωθεν του γηπέδου Πηγαδίων Ξάνθης, ο 21χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων, που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο.
 
Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

38 άτομα στοίβαζαν στα φορτηγά τους 2 Βούλγαροι διακινητές

Συνελήφθησαν την Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 35 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 38 άτομα. 21 από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και δεκαεπτά (17) υπήκοοι Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, κατά τη διάρκεια ενδελεχούς έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 35χρονος, εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, 21 μετανάστες, τους οποίους μετέφερε παράνομα ο δράστης στο εσωτερικό της χώρας.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, 17 μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.
 
Συνολικά κατασχέθηκαν:
– 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα4
– το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ και 32 λέβα Βουλγαρίας
– κινητά τηλέφωνα
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Διδυμοτείχου. 

Τρεις συλλήψεις σε Δράμα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν την Παρασκευή σε χωριό της Δράμας, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις άνδρες, ηλικίας 52, 34 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.
 
Αναλυτικότερα:
 
Την Παρασκευή το πρωί, σε χωριό της Δράμας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,10 μέτρων.
 
Την Παρασκευή το πρωί, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι κατείχε 16 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΗΙ PNOSEDON.
 
Την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένες, στα υποδήματά του, δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
 
Κατασχέθηκαν το δενδρύλλιο κάνναβης και οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.