Δυο συλληψεις για την προσπαθεια ρυμουλκησης του «Θεοδωρα» στη Σαμοθρακη

Προστέθηκαν στη μία σύλληψη που είχε γίνει για το ναυάγιο του σκάφους

Σε τρεις συνολικά συλλήψεις προχώρησε η Λιμενική αρχή Σαμοθράκης για το Ναυάγιο του «Θεοδώρα», παρόλο που οι δύο έγιναν μια μέρα μετά το ναυάγιο, για την προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης ενημερώθηκε απογευματινές ώρες την 05-08-2022, για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ” Ν. Ζακύνθου 76 σε άγνωστο αντικείμενο, στην θαλάσσια περιοχή ”Σκεπαστός ” ν. Σαμοθράκης, κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, με 75 επιβάτες και 2 άτομα πλήρωμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο σκάφος.

Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω σκάφους κατευθύνθηκε στην πλησιέστερη ακτή και προέβη σε προσγειάλωση του σκάφους, με αποτέλεσμα την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων του.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος ημεδαπός Πλοίαρχος του σκάφος.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες την 06-08-2022, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 58 ετών, διότι επιχείρησαν να ρυμουλκήσουν το ανωτέρω σκάφος, ο μεν 65χρονος ως χειριστής του υπό απαγόρευση απόπλου ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, ο δε 58χρονος ως χειριστής Ε/Π – Α/Κ σκάφους, χωρίς το υπό απαγόρευση σκάφος να έχει επιθεωρηθεί από αρμόδιο ναυπηγό ή νηογνώμονα και χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άρση απαγόρευσης απόπλου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.