Δυο συλληψεις διακινητων σε Εβρο και Ροδοπη

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα συνολικά 61 άτομα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη, το πρωί, στον Έβρο και τη Ροδόπη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 23χρονος υπήκοος Μολδαβίας και ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα ένα άτομα. Τριάντα δύο από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Συρίας και είκοσι εννέα υπήκοοι Ιράκ.  
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα επτά μη νόμιμους μετανάστες.
 
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, έκαναν σήμα στάσης στον 23χρονο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τους μετανάστες. Αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.  
 
Ακολούθως, ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό και αφού ακινητοποίησε το όχημα σε χώρο στάθμευσης, το εγκατέλειψε και τράπηκε, πεζός, σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Κατά την προσπάθεια διαφυγής του, κατέπεσε σε χαράδρα, ύψους δύο περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά, ενώ αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει είκοσι τέσσερις μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που οδηγούσε ο 23χρονος έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
 
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης.  

Εξιχνιάσθηκε μία υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη γραφείου τελετών σε χωριό της Δράμας

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, εξαπάτησαν 51χρονο αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ
 
Εξιχνιάσθηκε από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης, σε βάρος ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σε χωριό της Δράμας, που διαπράχθηκε στις 15-9-2015.
 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 31χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας τουλάχιστον ακόμη γυναίκας – συνεργού, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.
 
Ειδικότερα όπως προέκυψε, η άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 51χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών και αναφέροντας ψευδώς ότι είναι συγγενικό πρόσωπο θανούσας, τον έπεισε με διάφορα προσχήματα, να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, σε ένα άτομο που θα μετέβαινε στο σπίτι του.
 
Ακολούθως, επικοινώνησε με έναν 41χρονο, οδηγό ταξί, τον οποίο επίσης εξαπάτησε, ζητώντας από αυτόν, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, να μεταβεί στην οικία του 51χρονου, να παραλάβει τα χρήματα και να τα αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, στον 31χρονο συνεργό της.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την επικράτεια, καθώς επίσης η τυχόν συμμετοχή άλλων συνεργών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.