Δυο παιδακια μεταξυ των 18 νεκρων στη Δαδια

Κλιμάκιο της αστυνομίας θα συλλέξει DNA για την ταυτοποίηση των σορών

Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες από την ανεύρεση 18 νεκρών ανθρώπων σε δασική περιοχή, έξω από το χωριό Άβαντας, θύματα της φωτιάς που μαίνεται από το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Οι 18 σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν δύο άτομα νεαρής ηλικίας, πιθανώς ανήλικοι.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης, που εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες σορούς στο σημείο που εντοπίστηκαν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι «Ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ’ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στη διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Στην Αλεξανδρούπολη μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών της ομάδας που ενεργοποιείται στις μαζικές καταστροφές, ώστε να συλλεχθεί DNA και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των σορών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.