Δυο οι προφυλακιστεοι απο το κυκλωμα ναρκωτικων

Ένας Καβαλιώτης και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» από την Κομοτηνή

Στις φυλακές θα οδηγηθούν οι 2 από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, και εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή μας. Ύστερα από έναν μαραθώνιο κύκλο απολογιών, ο οποίος άνοιξε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, οι ανακριτικές αρχές έκριναν προφυλακιστέους τον 45χρονο από την Κομοτηνή, που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, και έναν ακόμη άνδρα από την Καβάλα, στην κατοχή του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα κοκαΐνης.
 
Στον αντίποδα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση, αφού δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων. Οι περιοριστικοί όροι, που τους επιβλήθηκαν, ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ορισμένοι κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματική εγγύησης, ύψους 2.000 έως 3.000 ευρώ κατά περίπτωση.
 
Θυμίζουμε ότι η πολύκροτη υπόθεση, η οποία έχει θορυβήσει έντονα την τοπική κοινωνία της Ροδόπης, ανέκυψε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, μετά από μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στην εξάρθρωση 18μελούς εγκληματικής οργάνωσης, με συγκροτημένη και συστηματική δράση  γύρω τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς επίσης στη σύλληψη 13 ατόμων, που βαρύνονται με αδικήματα, πλημμεληματικού χαρακτήρα, των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αναβολικών και για κυκλοφορία παραχαραγμένου χαρτονομίσματος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.