Δυο νεκροι ο τραγικος απολογισμος της κακοκαιριας που «χτυπησε» την Κρητη

Εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρή η γυναίκα που αγνοούταν

Δύο νεκροί ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη, το Σάββατο, καθώς τραγικό τέλος είχε και η γυναίκα που αγνοούταν τις τελευταίες ώρες.

Η 45χρονη επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άνδρα που ήταν το πρώτο θύμα των σφοδρών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Οι αρμόδιοι και όσοι άλλοι βρίσκονταν στο σημείο είδαν το πτώμα της γυναίκας να επιπλέει στον πρώτο κολπίσκο πριν την Αγία Πελαγία. Ωστόσο, την έχασαν λόγω των φερτών υλικών, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Η ανάσυρσή της θα γίνει από την Παντάνασσα όπου μεταβαίνει ασθενοφόρο καθώς και το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Νωρίτερα, ο σύζυγός της βρισκόταν στο σημείο των καταστροφών και αφού περιέγραψε την τελευταία τους επικοινωνία, είχε αναφέρει πως δεν έτρεφε ελπίδες για τη ζωή της συζύγου του.

«Η γυναίκα μου έκλαιγε και φώναζε»

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο σύζυγος του θύματος περιέγραψε πως «Η γυναίκα μου έκλαιγε και φώναζε. Μέσα σε ένα λεπτό μας ξαναπήρε τηλέφωνο και μας ζήτησε να καλέσουμε το 112».

«Όταν μιλούσε ο Κώστας άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει πιο έντονα. Έκανε σαν τρελή. Πήραμε το 112 και τους είπαμε τι συμβαίνει», είχε προσθέσει ο ίδιος. 

Η σύζυγός του μάλλον βγήκε από το όχημα, λέει ο ίδιος, καθώς ο άνδρας που έχασε τη ζωή του φέρεται να της είχε ανοίξει νωρίτερα την πόρτα. «Μου είπαν πριν λίγο πως την παρέσυραν τα νερά», είχε πει ο σύζυγος της γυναίκας…

Ο άνδρας στο τέλος είχε παραδεχθεί πως δεν τρέφει πια πολλές ελπίδες και είχε εκφράσει τον φόβο ότι η γυναίκα του δεν είναι πια στη ζωή.

Στο σημείο της τραγωδίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας που παρομοίασε με «τσουνάμι» την ορμητικότητα των νερών, διευκρινίζοντας ότι οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο, δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει τον χείμαρρο.

Σε επιφυλακή τα Δωδεκάνησα

Από το βράδυ του Σαββάτου σε επιφυλακή βρίσκονται οι περιφερειακές και οι δημοτικές Αρχές στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου καταιγίδες σημειώθηκαν σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κάσο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία έχει απευθύνει στους πολίτες της Ρόδου, Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης και Καστελόριζου προειδοποιητικά μηνύματα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα διάρκειας 24 ωρών. Η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους στα πέντε νησιά να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.