Δυο νεα κρουσματα ιου του Δυτικου Νειλου στη Ροδοπη

Αμφότερα στο δήμο Αρριανών

Μετά το κρούσμα μόλυνσης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Ιάσμου την περασμένη εβδομάδα, δύο ακόμη κρούσματα έρχονται να προστεθούν στη Ροδόπη. Και τα δύο εντοπίστηκαν στον Δήμο Αρριανών, το ένα με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και το άλλο χωρίς.
 
Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την αρχή της περιόδου σε πανελλαδικό επίπεδο συνολικά έχουν καταγραφεί 96 κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι. 
 
Δέκα πέντε ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια και τονίζει την ανάγκη εγρήγορσης των επαγγελματιών υγείας και συνεχιζόμενης εγρήγορσης των τοπικών και εθνικών αρχών. «Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές», σημειώνει, επίσης, ο Οργανισμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.