Δυο επιβεβαιωμενα κρουσματα κορωνοιου σε σχολικες μοναδες της Ροδοπης

Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης το Ε’ Τμήμα του 10ου Δημοτικού και το σύνολο των Τμημάτων του «Μάστανλι» από τη Δευτέρα

Μ. Κωνσταντινίδης, Προϊστάμενος Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης:«Μακάρι να μην μετρήσουμε άλλα κρούσματα, ωστόσο φοβάμαι πως θα έχουμε και άλλα περιστατικά• Να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας»

Τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, σε σχολικές μονάδες της Ροδόπης, γνωστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ο λόγος για μία εκπαιδευτικό του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου «Μάστανλι» καθώς και για έναν μαθητή της Ε’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ροδόπη τις τελευταίες ημέρες στα 8.

Το γεγονός επιβεβαίωσε τόσο ο ΕΟΔΥ στη καθημερινή ενημέρωσή του ως προς την χαρτογράφηση των κρουσμάτων, όσο και ο Δήμος Κομοτηνής, με ανάρτησή του την επίσημη ιστοσελίδα του την Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, διαβεβαιώνοντας τους δημότες για την πλήρη και επαρκή απολύμανση των χώρων και τη σχολική καθαριότητά τους, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η διεύθυνση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, ενημερώνοντας το σύνολο των «εμπλεκομένων» στην εκπαιδευτική διαδικασία σχετικά και με την απόφαση της αναστολής λειτουργίας του τμήματος στο οποίο φοιτά ο θετικός στον κορωνοϊό μαθητής.

Σε ό,τι αφορά το 10ο Δημοτικό σύμφωνα και με την ανακοίνωση του σχολείου «αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Ε3 από 5 Οκτωβρίου 2020 έως 15 Οκτωβρίου 2020, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID 19, σχετιζόμενο με το τμήμα. Τα μαθήματα του τμήματος από αύριο θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης». «Παρακαλούμε θερμά να μην επιβαρύνετε το τηλεφωνικό κέντρο του σχολείου ή τους εκπαιδευτικούς με «αδιάκριτα» τηλεφωνήματα ως προς την ταυτότητα του κρούσματος, την οποία το σχολείο, τουλάχιστον, θα διαφυλάξει» συνέχιζε η ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας τέλος για την έγκαιρη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών του σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Υγείας και Δήμο Κομοτηνής.

Μαρίνος Κωνσταντινίδης: «Σαν υπηρεσία κάνουμε τα πάντα ώστε να διαμορφώνουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες φοίτησης για τους μαθητές μας»

Τα δύο κρούσματα επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, γνωστοποιώντας πως στην περίπτωση του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου «Μάστανλι» αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του συνόλου της σχολικής μονάδας, δεδομένων των επαφών του εκπαιδευτικού που βρέθηκε θετικός με το σύνολο των υπολοίπων εκπαιδευτικών της μονάδας, ενημερώνοντας επίσης πως έγινε ιχνηλάτηση στο σύνολο των εκπαιδευτικών καθώς και η απαραίτητη απολύμανση των χώρων.

Αντίστοιχη ιχνηλάτηση έγινε και στην περίπτωση των εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης, όπου πέραν του τμήματος που τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας του, και της δασκάλας του, το σύνολο των υπολοίπων 17 τμημάτων της μονάδας συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους, αφού βέβαια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις όπως εξήγησε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης ξεκίνησαν ήδη από χθες τα εξ αποστάσεως μαθήματα με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, μέθοδος η οποία θα ακολουθηθεί έως και τις 15 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κωνσταντινίδης έκρινε ως λογικές τις επιφυλάξεις αλλά και την αγωνία των γονέων, ενώ απευθυνόμενος προς αυτούς τόνισε πως «σαν υπηρεσία κάνουμε τα πάντα ώστε να διαμορφώνουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες φοίτησης για τους μαθητές μας». Και στις δύο αυτές περιπτώσεις όπως εξήγησε «δράσαμε αστραπιαία τόσο με την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων, όσο και με το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά τίποτα ή σε κάθε περίπτωση να συνεχιστεί όσο κανονικότερα γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό της εκπαίδευσής του». Από εκεί και πέρα ο ίδιος υπογράμμισε εκ νέου την αναγκαιότητα τόσο της χρήσης μάσκας, όσο και ευρύτερα της τήρησης όλων των κανόνων και μέτρων προστασίας και αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού, ευχόμενος να μην έχουμε άλλα κρούσματα στον νομό. «Μακάρι να μην μετρήσουμε άλλα κρούσματα, ωστόσο φοβάμαι πως θα έχουμε και άλλα περιστατικά» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να προστατευόμαστε, να τηρούμε τους κανόνες προστασίας και απαραίτητα να φοράμε μάσκα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.