Δυο εκπαιδευτικοι του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνης στη Βιεννη

Συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Erasmus+: «Let Equity Avoid Discrimination»

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , KA201- Strategic Partnerships for school education που πραγματοποιεί η ΔΔΕ Ροδόπης και με τίτλο: «Let Equity Avoid Discrimination» δύο εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, η Μπρούμα Βασιλική (κοινωνιολόγος) και η Παιδαράκη Κική (φιλόλογος), ταξίδεψαν το διάστημα 18 με 22 Φεβρουαρίου, στην Βιέννη, όπου και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Αυστριακού Οργανισμού (Austrian Association of Inclusive Society) μαζί με συναδέλφους των άλλων 5 χωρών – μελών του προγράμματος: Αυστρίας, Λετονίας, Σλοβενίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Αναλύθηκαν όροι όπως η συμπερίληψη και οι διακρίσεις (inclusion and diversity).

Επίσης παρουσιάστηκαν από κάθε ομάδα οι εθνικές και τοπικές στρατηγικές για την προώθηση μεθόδων συμπερίληψης.  Συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Ακούστηκαν έννοιες όπως: co-teaching, teamwork methods, peer supported learning, individual assessment  and self-evaluation of teachers.

Τέλος οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα την εξεύρεση τρόπων προκειμένου να στηριχθούν γονείς και μαθητές (Workshops: How can we support  students and families), δουλέψαν σε ομάδες και παρουσίασαν λύσεις για την συμπερίληψη και για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης στο σχολείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.