Δυο διαμαρτυριες κατα του νομου Κεραμεως στην Κομοτηνη

«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» τόνισαν οι εστιακοί φοιτητές της Κομοτηνής

«Όχι στο νομοσχέδιο» από τον φοιτητικό Σύλλογο Κοινωνικής Διοίκησης

 
 
«Διπλή» διαμαρτυρία κατά του νόμου Κεραμέως, που συζητούνταν στην Βουλή και αναμενόταν να ψηφιστεί, πραγματοποίησαν την Τετάρτη φοιτητικές οργανώσεις της Κομοτηνής στην Κεντρική πλατεία.
 
Το μεσημέρι διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εστιακοί φοιτητές μέλη της συλλογικότητας Contra, ενώ το απόγευμα την διαμαρτυρία διοργάνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Διοίκησης.
 

Αντίθετοι στο νόμο σήμερα, και μετά την εφαρμογή του

 
Την πεποίθησή τους πως το νομοσχέδιο Κεραμέως, θα μείνει στα χαρτιά, εξέφρασαν οι φοιτητές του ΔΠΘ στη συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι φοιτητές θεωρούν πως το νομοσχέδιο έρχεται να χτυπήσει βάναυσα τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, ενώ την ίδια ώρα, δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υποστηρίζουν δε πως αποτελεί πρόφαση η πανδημία για να περιοριστούν οι αντιδράσεις, τη στιγμή που ακολουθώντας το νεοφιλελεύθερο αφήγημά της περί πανεπιστημίων βίας και ανομίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει βάναυσα τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος.


 
Οι φοιτητές τόνισαν πως όσο η κυβέρνηση με νομοσχέδια και με παραθυράκια που βρίσκει στο Σύνταγμα απειλεί ανοιχτά τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τα πανεπιστήμια, έτσι και αυτοί ανοιχτά θα στέκονται απέναντί της αγνοώντας απειλές και απαγορεύσεις, παλεύοντας για το δικαίωμα τους σε ένα ελεύθερο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο, και ένα νομοσχέδιο που θα μείνει στα χαρτιά. Για αυτό άλλωστε και στα συνθήματά τους, αναφερόταν και σε παλιότερες μεταρρυθμίσεις που θεωρούν πως ανατράπηκαν, όπως οι μεταρρυθμίσεις Γιαννάκου και Αρσένη.
 
 

Κινητοποίηση και από το Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

 
Το αίτημά τους να ανοίξουν οι σχολές με τα 30 εκ. ευρώ που θα δοθούν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, και να μην προχωρήσουν οι διαγραφές φοιτητών λόγω ετών, ζήτησαν το απόγευμα της Τετάρτης και τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνικής Διοίκησης.
 
Στην κινητοποίησή τους ζήτησαν την απόσυρση του Νομοσχεδίου απορρίπτοντας κάθε υπόνοια για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μιας και οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.
 

Απαίτησαν επίσης την επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, και να μην θεσπιστεί βάση εισαγωγής, αλλά να προωθηθεί η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
 
Τόνισαν δε πως ακόμα και αν περαστεί το απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισαν, νομοσχέδιο δεν πρόκειται να επιτρέψουν να εφαρμοστεί στην πράξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.