Δυο διακρισεις για τους μαθητες του 2ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης στον 4ο Πανελληνιο Μαραθωνιο Αναγνωσης Βιβλιων

1ο βραβείο για τους μαθητές της ΣΤ΄2 τάξης και βραβείο συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση»για τους μαθητές της Β’τάξης

Στα πλαίσια συμμετοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης στον 4ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Βιβλίων των Εκδόσεων Ψυχογιός, με τίτλο «Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας», οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄2 τάξης με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Βράτζια κατέκτησαν την 1η θέση του Διαγωνισμού, κερδίζοντας παιδικά βιβλία αξίας 500 €.
 
Ακόμη, μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Σχολείου συμμετείχαν, με τον διευθυντή και δάσκαλό τους κ. Νικόλαο Τσουρή, στο πρόγραμμα με τίτλο «Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση» των Εκδόσεων Πατάκη. Το Πρόγραμμα είχε σκοπό να ενθαρρύνει και να προκαλέσει την ελεύθερη δημιουργική έκφραση του παιδιού πάνω σε επίκαιρα θέματα όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία. Τα παιδιά βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με παιδικά βιβλία αξίας 100 €, ενώ 5 παιδιά της Τάξης παρέλαβαν 3 βιβλία για την προσωπική τους βιβλιοθήκη, ως έπαθλο για τις εργασίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του παραπάνω Προγράμματος.
 
Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις του Σχολείου συνέβαλαν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μικρούς μαθητές και στον εμπλουτισμό της μαθητικής δανειστικής βιβλιοθήκης του Σχολείου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.