Δυο διακρισεις για τη Νομικη Σχολη του ΔΠΘ στον θεσμο της Εικονικης Δικης

1η Θέση στη γενική κατάταξη της Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου στη Χάγη - Βραβείο καλύτερης Πολιτικής Αγωγής στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη

Δύο ακόμα διακρίσεις προσέθεσε στη λίστα της η Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 έως 8 Μαΐου και από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, φοιτητές της, μέλη της ομάδας Εικονικής Δίκης του Τμήματος έλαβαν μέρος στην Εικονική Δίκη Διεθνούς Δικαίου που έλαβε χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό εικονικής δίκης που διοργανώθηκε από την ELSA Greece στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
 
Ξεκινώντας από την πρώτη, η Νομική Σχολή του ΔΠΘ συμμετείχε στην Εικονική Δίκη Διεθνούς Δικαίου (Telders International Law Moot Court Competition), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη της Ολλανδίας από τις 6 έως τις 8 Μαΐου. Πρόκειται για μία διοργάνωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το πανεπιστήμιο του Leiden και σ’ αυτή συμμετέχει ένα Πανεπιστήμιο από κάθε ευρωπαϊκό κράτος με ομάδα τεσσάρων φοιτητών. Στην φετινή Εικονική Δίκη συμμετείχαν 24 πανεπιστήμια από ισάριθμα ευρωπαϊκά κράτη.
 
Το ΔΠΘ εκπροσώπησε ομάδα τεσσάρων φοιτητών της Νομικής Σχολής αποτελούμενη από τους κ.κ. Αναστασία Σιώτου (4ο έτος), Κωνσταντίνο Δεληγιάννη-Βίρβο (3ο έτος), Μανώλη Σωμαράκη (3ο έτος) και Αθανάσιο Πεφτίνα (2ο έτος), τους οποίους συνόδευσαν και προετοίμασαν οι Δρ. Ευθύμιος Παπασταυρίδης και Δρ. Χαρίκλεια Αρώνη, Ειδικοί Επιστήμονες στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Σχολή ΔΠΘ, υπό τη γενική εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή κ.Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.
 
Η ομάδα του ΔΠΘ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και απέσπασε  την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της Εικονικής Δίκης (γραπτή και ακροαματική διαδικασία) καθώς επίσης και τη δεύτερη θέση στον τελικό της ακροαματικής διαδικασίας.
 
Η πρόκριση στον τελικό έγινε μετά από συνολική επικράτηση της ομάδας του ΔΠΘ στην ημιτελική φάση της Εικονικής Δίκης καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τόσο για την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους όσο  και για την πλευρά του εναγόμενου Κράτους.
 
Επίσης η ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου έφυγε με το βραβείο καλύτερου υπομνήματος του προσφεύγοντος κράτους και με το βραβείο Max Huber για την καλύτερη συνολική επίδοση ομάδας που συμμετείχε στην Εικονική Δίκη στις βαλίτσες της.
 
Οι παραπάνω διακρίσεις αποτελούν την καλύτερη επίδοση ομάδας του ΔΠΘ στη συγκεκριμένη Εικονική Δίκη από το 1986, έτος από το οποίο το ΔΠΘ συμμετέχει ανελλιπώς στον διαγωνισμό, και έρχονται να προστεθούν σε πολλές διακρίσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο κατά τα παρελθόντα έτη, με πιο αξιοσημείωτη την πρώτη θέση στον τελικό της ακροαματικής διαδικασίας το έτος 2002.
 

Βραβείο καλύτερης Πολιτικής Αγωγής στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη

 
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη, εξίσου σημαντική, διάκριση με το βραβείο καλύτερης Πολιτικής Αγωγής αυτή προέκυψε από τη συμμετοχή της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου  στον  1ο Εθνικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την ELSA Greece από τις 8 έως τις 10 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με φοιτητές και από τις τρεις νομικές σχολές της Ελλάδας να αναμετρούνται σε συνθήκες πραγματικής δίκης αναπτύσσοντας νομική επιχειρηματολογία και αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και χρήσιμες δεξιότητες.
 
Η ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποτελούμενη από τις κ.κ. Σοφία Παπαδήμα, Στεφανία Πέκου, Σοφία Σαμαρά, Ευδοκία Τραγγάλου και Νίκη Τσεμπερά  πήγε προετοιμασμένη και έφυγε με το βραβείο καλύτερης Πολιτικής Αγωγής αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
 
Οι δύο αυτές διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στην πληθώρα διακρίσεων που πετυχαίνει τα τελευταία χρόνια εν συνόλω το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της πόλης μας και οι οποίες προβάλλουν τη Νομική Σχολή, το ΔΠΘ και την πόλη της Κομοτηνής σε διεθνές επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.