Δυο χρονια ζωης εορταζουν οι e-Αιμοδοτες

Ενημερωτική εκδήλωση αύριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η υπηρεσία e-Αιμοδότες που αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις 20 Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, κλείνει 2 χρόνια στις 11 Μαρτίου 2023 από την πρώτη λειτουργία της.

Καθώς φέτος έχουν αρθεί όλα τα προληπτικά μέτρα της πανδημίας COVID-19, η ομάδα των e-Αιμοδοτών θεώρησε ότι είναι ιδανική στιγμή να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο, με μια ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία τις δράσεις και την πρόοδο που έχει σημειώσει αυτά τα 2 χρόνια.

«Αναμφίβολα, αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει για εμάς μια ευκαιρία να μοιραστούμε τα επιτεύγματά μας, να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους μας αλλά και να εμπνεύσουμε την νεολαία να συμμετάσχει σε αυτόν τον σκοπό που σώζει ζωές» εξηγεί η ομάδα των e-Αιμοδοτών σε μήνυμά της.

Επιπρόσθετα, η εκδήλωση αυτή, συνιστά πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, με τη διαδικασία της αιμοδοσίας καθώς και θα είναι μια ευκαιρία για να κινητοποιηθεί η νεολαία.

Το πρόγραμμα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:30. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

10:30
– 11:00
Χαιρετισμοί: Μίνα (Ασημίνα) Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός ΥγείαςΖωή (Ζέττα) Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΔημήτριος Τσαλικάκης, Διοικητής 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & ΘράκηςΜαγδαληνή Γιαμουστάρη, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”Χρήστος Πρωτόπαπας, Πρόεδρος Δ.Σ. – Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών ΑιμοδοτώνΑλέξανδρος Μωρέλλας, Health Program Manager – Ίδρυμα ΩνάσηΚίμων Λεχούδης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού & Καθημερινότητας Κομοτηνής
11:00Δημιουργώντας μια νέα γενιά αιμοδοτών – Κόφα Παγώνα, ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας MSc, Ν.Υ.Α. Γ.Ν. Κομοτηνής
11:30Απολογισμός για τα 2 χρόνια του e-Αιμοδότες
12:15Ερωτήσεις – Συζήτηση – Αναστοχασμός

Να σημειωθεί ότι δια ζώσης θα παραβρεθούν οι κ. Γιαμουστάρη και ο κ. Λεχούδης. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, ο Διοικητής της 4η ΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση θα απευθύνουν τον χαιρετισμό τους διαδικτυακά.  Οι υπόλοιποι χαιρετισμοί θα αναγνωστούν καθώς λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν οι προσκεκλημένοι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.