Δυνατοτητα στεγασης και μερικης απασχολησης για φοιτητες απο τον Δημο Κωνσταντινουπολης

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των φοιτητών για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Ο Μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινούπολης έχει βρει λύση στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών με τις εστίες που έχει δημιουργήσει, ενώ ορισμένοι φοιτητές που μένουν σε αυτές έχουν την ευκαιρία απασχόλησης μέσω γραφείων απασχόλησης του Δήμου.

«Μεγάλη ευκαιρία»

Στις 5 Οκτωβρίου 2021, οι φοιτητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμουγλου «δουλειά ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με τις σπουδές». Με το αίτημα, τα γραφεία απασχόλησης του δήμου προσέφεραν ευκαιρίες μερικής απασχόλησης στους φοιτητές. 

Η Ετζέ Ερντέμπηλ, μια 20χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, η οποία ήρθε από την Προύσα και μένει σε εστίες, ταυτόχρονα εργάζεται στα ανθοπωλείο του Δήμου. «Η εύρεση ενός τόπου διαμονής στην Κωνσταντινούπολη, είναι ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Οι εστίες του Δήμου είναι προσιτές και έχουν πολλές ευκαιρίες» ανέφερε αρχικά, μεταφέροντας στη συνέχεια την ευχαρίστηση της από την εργασία. «Δουλεύω στο ανθοπωλείο και είμαι πολύ ευτυχισμένη, νιώθω ασφάλεια στο χώρο εργασίας μου» εξήγησε. Εκτός από τις ευκαιρίες εργασίας, η Ερντέμπηλ είπε ότι συμμετέχει και σε κοινωνικές δραστηριότητες μέσω εστιών. «Έχοντας έρθει σε μια πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε όλα τα πλεονεκτήματα της πόλης. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μείνω στις εστίες» επεσήμανε. 

Η 18χρονη Χουρέμ Κιρπιντί, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Μαρμαρά, έρχεται από το Καϊσερί και ανέφερε ότι έμενε αλλού και όταν μετακόμισε στις εστίες του δήμου ξεκίνησε δουλεία στο ανθοπωλείο. «Δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας. Η δουλειά ανάμεσα στα λουλούδια δεν με κουράζει, αλλά μάλλον μου δίνει ξεκούραση» δήλωσε.

Η 18χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά Ιλκνούρ Ντουντάρ εργάζεται στη υποδοχή στις κοινωνικές εγκαταστάσεις Φλόρια του Δήμου «Πριν έρθω στην Κωνσταντινούπολη με ρώτησαν πώς θα βγάλω τα προς το ζην όμως ήμουν τυχερή και συναντήθηκα με τον δήμο» και πρόσθεσε πως ο δήμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των φοιτητών.

«Μάθαμε ότι το επόμενο διάστημα, οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εργαστούν σε διάφορες εταιρείες του δήμου ανάλογα με τον τομέα εκπαίδευσης και των ικανοτήτων τους», δήλωσε η Ντουντάρ, σημειώνοντας ότι δίνεται ευκαιρία πρακτικής στους ενδιαφερομένους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.