«Δυνατη» και φετος η ομαδα του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Δάφνη Δουδουλακάκη, Σεμίνα Κουτσογιάννη, Ιωάννης - Μάριος Τατσίδης, Γιάννης Κανιμάς και Αναστάσης Καραγιοβάνης: επέλεξαν Σχολές με βάση τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα και πέτυχαν

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους έδωσε η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από μία χρονιά που συνοδεύτηκε από κομβικές και δομικές αλλαγές στον χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η κατάργηση των ΤΕΙ, οι συγχωνεύσεις Σχολών και Τμημάτων που οδήγησαν μεταξύ άλλων σε νέες σχολές και εντάχθηκαν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.
 
Οι αλλαγές αυτές σε συνδυασμό με τη δυσκολία των θεμάτων στην πλειοψηφία των μαθημάτων που εξετάστηκαν οδήγησαν σε πτώση των βάσεων, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές ανακοινώσεις.
 

Η πτώση των βάσεων κρίθηκε ως αναμενόμενη όπως επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο μαθηματικός του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» κ. Γιάννη Νενεγάκη, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε πως υπήρχε αδυναμία πρόβλεψης στις νεοσύστατες σχολές.
 
Οι χθεσινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έδωσαν τέλος στην αγωνία και των υποψηφίων της Ροδόπης, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» την θέση της οποίας καταλαμβάνει η ανυπομονησία για την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής.
 
Ο κ. Νενεγάκης εκ μέρους και του συνόλου των συναδέλφων του συνεχάρη το σύνολο των υποψηφίων που έφεραν εις πέρας την «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για τις επιτυχίες που αυτοί σημείωσαν, υπενθυμίζοντας βεβαίως πως η «δοκιμασία» αυτή έχει ήδη ξεκινήσει για τους νέους υποψηφίους, τους φετινούς μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους. 

Δάφνη Δουδουλακάκη: Η Ψυχολογία υπερτέρησε της Νομικής 

Ψυχολογία αποφάσισε να σπουδάσει η Δάφνη Δουδουλακάκη, η οποία αμφιταλαντευόταν μεταξύ της Ψυχολογίας και της Νομικής, ωστόσο όπως εξήγησε υπερτέρησε αυτό που αγαπά περισσότερο. Η εγκατάστασή της στην Θεσσαλονίκη, από τον προσεχή Σεπτέμβρη, την κάνει να χαμογελά μιας και τόσο η Σχολή όσο και η πόλη που θα περάσει τα φοιτητικά της χρόνια αποτέλεσαν τις πρώτες της επιλογές.
 
Η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει το επιστημονικό αντικείμενο που επέλεξε, ενώ όπως σημείωσε η ίδια δεν είναι καλή, δεν λειτούργησε αποθαρρυντικά για την ίδια, καθώς είναι υπέρμαχος της άποψης ότι όταν κάποιος κάνει αυτό που αγαπά και προσπαθεί τότε ο αγώνας του θα ανταμειφθεί. Η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε για την ίδια ημέρα χαράς και δικαίωσης της προσπάθειάς που κατάβαλε καθ’ όλη την διάρκεια της απαιτητικής τελευταίας της σχολικής χρονιάς, αλλά και ανυπομονησίας για τα όσα θα ακολουθήσουν. 

Σεμίνα Κουτσογιάννη: Επιτυχία στο Χημικό του Ηρακλείου με σκέψεις για δεύτερη προσπάθεια 

Το Χημικό στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν αποτελούσε την πρώτη της επιλογή, ωστόσο η επιτυχημένη εισαγωγή της στην Σχολή την ικανοποιεί έως ότου αποφασίσει αν θα ξαναδώσει την «μάχη» των πανελλαδικών την επόμενη χρονιά. Ο λόγος για την Σεμίνα Κουτσογιάννη, η οποία όπως εξήγησε πέτυχε την εισαγωγή της στο Χημικό του Ηρακλείου, αντί της Οδοντιατρικής που αποτέλεσε την πρώτη της επιλογή. Ενώ δεν έχει καταλήξει ακόμα το αν θα ξαναμπεί στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς θεωρεί ότι κυρίως λόγω ψυχολογίας η δεύτερη φορά ενδεχομένως να είναι ευκολότερη, η ίδια δήλωσε πως θα γραφτεί κανονικά στην Σχολή που πέτυχε, καθώς είναι μία καλή σχολή η οποία προσφέρει και καλή επαγγελματική αποκατάσταση.
 
Η απόσταση από τον τόπο καταγωγής της δεν λειτουργεί επίσης αποθαρρυντικά για την έναρξη της φοιτητικής της ζωής, καθότι στις σκέψεις της υπήρχαν και οι σπουδές στο εξωτερικό, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις οι οποίες θα βασιστούν όπως επεσήμανε σε αυτά που αγαπάει, βασικό κριτήριο για την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία. 

Ιωάννης – Μάριος Τατσίδης: Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Ξάνθη κατόπιν… έρευνας 

Μία εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού λειτούργησε ευεργετικά για τον Ιωάννη-Μάριο Τατσίδη, ο οποίος έλαβε τις τελικές του αποφάσεις ως προς τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού του δελτίου κατόπιν των όσων άκουσε σε αυτή.
 
Τα στοιχεία, οι γνώσεις αλλά και οι συμβουλές που αποκόμισε από αυτή, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην γειτονική Ξάνθη, που αποτέλεσε και την πρώτη του επιλογή, ακριβώς λόγω των επιστημονικών αντικειμένων της που είναι σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του.
 
Συγκεκριμένα όπως εξήγησε το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτει πληθώρα ειδικοτήτων και αντικειμένων που θα βοηθήσουν μετέπειτα στην καλύτερη δυνατή επαγγελματική του αποκατάσταση, ενώ αντίστοιχα και η γειτνίαση της πόλης των σπουδών του με την πόλη καταγωγής του θα του δώσει την δυνατότητα της ευκολότερης πρόσβασης ενώ τον φέρνει κοντά και με την οικογένειά του. 

Γιάννης Κανιμάς: Το ενδιαφέρον του για τον ηλεκτρισμό τον έφερε στο  ΔΠΘ 

Συμφοιτητής του Ιωάννη – Μάριου Τατσίδη θα είναι και ο Γιάννης Κανιμάς, ο οποίος επίσης αποτελεί πλέον πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη.
Το τμήμα αυτό αποτέλεσε και για τον ίδιο την πρώτη του επιλογή, ως προς το αντικείμενο αφενός λόγω ενδιαφερόντων και αφετέρου, ως προς την πόλη, για λόγους οικονομικούς.
 
Ο ίδιος κατέληξε στην επιλογή του επιστημονικού αντικειμένου που τον ενδιαφέρει τα δύο τελευταία χρόνια του Λυκείου, ενώ στην επιλογή της Σχολής τον βοήθησε και η πρότερη εμπειρία συγγενικού του προσώπου που ήταν θετικότατη.
 
Ερωτηθείς ως προς την επιλογή της σχολής μιας και ο τεχνικός κλάδος τα τελευταία χρόνια τελεί σε κρίση, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν το απασχολεί καθώς «κοιτάω το πανεπιστήμιο πρωτίστως ως φορέα μόρφωσης και δευτερευόντως για την επαγγελματική αποκατάσταση που αυτό προσφέρει». 

Αναστάσης Καραγιοβάνης: Στα βήματα του παππού του στην Σχολή Αστυφυλάκων 

Η επαγγελματική αποκατάσταση που κατά κοινή ομολογία πλέον προσφέρουν οι σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και η οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς του, αποτέλεσαν για τον Αναστάση Καραγιοβάνη τους λόγους επιλογής της Σχολής Αστυφυλάκων. Ο ίδιος πέτυχε την εισαγωγή του στην πρώτη του κιόλας επιλογή, κάνοντας όπως εξήγησε ο ίδιος το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα.
 
Από μικρός όπως εξήγησε ήθελε να ενταχθεί στα Σώματα Ασφαλείας, και για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης, γεγονός που τον οδήγησε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση μίας δύσκολης χρονιάς, με πολύ διάβασμα και απαιτήσεις. Ο ίδιος δήλωσε δικαιωμένος από το τελικό αποτέλεσμα, δηλώνοντας έτοιμος για την πραγματοποίηση και όλων των υπολοίπων ονείρων του στο προσεχές και απώτερο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.