Δυναμικο συλλαλητηριο κατα του νομοσχεδιου για τα ΑΕΙ

«Όχι» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλη

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο «ανοιχτοί ορίζοντες» στα ΑΕΙ, το οποίο ψηφίζεται απόψε στη Βουλή εν μέσω σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Οι φοιτητές φωνάζουν όχι στην καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ζητώντας αναβάθμιση των σπουδών τους και των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία τους, με κεντρικό σύνθημα «ο Νόμος έκτρωμα «Κεραμέως- Μητσοτάκη» θα μείνει στα χαρτιά».

Καλέσματα απηύθυναν Σύλλογοι εργαζομένων και διδασκόντων στα πανεπιστήμια, φοιτητών, καθώς και σωματεία εκπαιδευτικών, ενώ. 48ωρη απεργία πραγματοποιείται παράλληλα στα τριτοβάθμια ιδρύματα.

Αξιοσημείωτη και η συμμετοχή των φοιτητών του ΠΟΦΠΑ που απαιτούν να διασωθεί η Λέσχη ως ένα τελευταίο κύτταρο πολιτισμού. «Θα είμαστε πλάι στους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων για να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο» τονίζουν. Παρών στο συλλαλητήριο και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Δημήτρης Χαρίτου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεξάγεται αυτή την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επί του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ αποχώρησε με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει: «Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε σήμερα, δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.